Max Verstappen wereldkampioen in Japan: Heel blij om hier te mogen winnen

Max Verstappen GP Japan

Max Verstappen is bekroond tot wereldkampioen! Een chaotsiche race met een nog chaotischer einde, en uiteindelijk het verlossende woord van de FIA. De race is uitgereden met volledige punten, waardoor Verstappen nu een groot genoege voorsprong heeft op Charles Leclerc. 

Er is veel onduidelijkheid over het puntenaantal waarmee na afloop van de Grand Prix van Japan wordt gerekend. De eerste tien coureurs hebben nu de volledige punten uitgekeerd gekregen, omdat de race in Japan is uitgereden. Was dit niet het geval geweest, en zou de race eerder ten einde gebracht worden, dan zou er gewerkt worden met een ander puntensysteem. Omdat de race op de baan is uitgereden, wordt er dus met volledige punten gerekend, en is Verstappen bekroond tot wereldkampioen! Hier heeft zijn teamgenoot dus ook een groot aandeel in gehad. Dankzij de continue druk van Sergio Pérez op Charles Leclerc, heeft de Mexicaan uiteindelijk de tweede plek in handen gekregen. Hierdoor is Verstappen genoeg punten los van Leclerc om het kampioenschap te mogen ontvangen. 

Uiteindelijk mooie race

In het interview met Johnny Herbert, waar de uitslag nog niet duidelijk was, reageerde de Nederlander aardig ingetogen: "Ik ben heel blij dat we uiteindelijk nog geracet hebben. Het regende heel hard, wat het voor ons heel moeilijk maakte om te racen." Hij is vooral blij dat er, met name voor de fans, nog een race heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk presteerde de auto geweldig, en reed hij dan ook zo weg bij zijn concurrentie: "De auto vloog echt. Heel blij om hier te mogen winnen."

Tweede op rij

Na een onduidelijke situatie voor fans, coureurs én de teams, blijkt het kampioenschap dan toch in Japan al de kant van Verstappen op de vallen. "Ik ben iedereen dankbaar die hieraan heeft meegeholpen", vertelt hij. "De eerste is erg emotioneel, maar de tweede is nog mooier, als je kijkt naar het seizoen dat we hebben gehad, met de overwinningen, de geweldige races en het teamwerk, de 1-2 finishes, en we leiden natuurlijk ook in het constructeurskampioenschap", zo laat hij op het podium weten aan Jenson Button.

Lees ook: Verstappen wereldkampioen na Grand Prix van Japan

Lees ook: Schumacher blij met kwalificatie, Magnussen had meer verwacht

Lees ook: Beide Williams-coureurs uitgeschakeld in Q1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden