Schumacher blij met kwalificatie, Magnussen had meer verwacht

Magnussen Haas Japan

Haas sluit de zaterdag af met gemixte gevoelens. Kevin Magnussen staat op een verrassende achttiende plek. Mick Schumacher denkt juist het hoogst haalbare gehaald te hebben. Maar de coureurs zijn het er in ieder geval over eens dat ze wel in zijn voor wat regen tijdens de race.

In de natte omstandigheden zag de Haas-bolide er sterk uit. De eerste vrije training zetten de coureurs zichzelf allebei in de top tien. Maar daarna ging het voor Schumacher mis. Deze training was nog niet voorbij, of hij zette zijn auto in de muur. Hij was op weg terug naar de pitstraat, nadat hij een proefstart had gedaan. Hierbij is zijn auto zodanig beschadigd, dat hij niet heeft kunnen deelnemen aan de tweede vrije training. Magnussen heeft in deze een vijfde tijd neergezet, evenals in Q1.

Snelheid was weg

Maar de droge omstandigheden lijken toch minder goed te werken voor de coureurs van Haas. De derde training staan Magnussen en Schumacher achter elkaar op respectievelijk de vijftiende en zestiende plek. Maar in de kwalificatie kon Magnussen de snelheid helemaal niet vinden. "Ik heb niet veel te zeggen. Het was een vlotte kwalificatie, maar er zat gewoon niet meer in", zo vertelt hij aan F1.com. Hij snapt niet waar zijn teleurstellende uitschakeling in Q1 vandaan komt: "Het is een van die races waar je achttiende start, maar niet snapt waarom." Volgens hem heeft hij zelf geen fouten gemaakt en werkte de auto prima. Het is voor Magnussen dan ook een wonder dat hij Q2 niet heeft gehaald. "Morgen gaan we kijken wat er gebeurt. Vandaag waren we niet snel." Voor zondag is er nog steeds kans op natte weersomstandigheden. Dat is dan ook waar Magnussen op hoopt, wil hij hoger terechtkomen dan zijn startpositie.

Maximaal haalbare

Mick Schumacher lijkt wel een mooie prestatie te hebben neergezet in de kwalificatie. Naar zijn idee heeft hij alles uit de auto én zichzelf gehaald en daar is uiteindelijk de vijftiende plek uitgekomen. En dat met een training minder op dit circuit. "Het lijkt erop dat we gemaximaliseerd hebben. Misschien hadden we nog één positie kunnen winnen, maar P14 of P15 maakt ook weer niet zoveel uit", zo begint de Duitser. En ook Schumacher hoopt op wisselvallige omstandigheden tijdens de race. De coureurs hebben samen bewezen dat hun auto dan het beste werkt: "Ik hoop op regen. Onze auto is erg goed en onze prestaties op vrijdag waren geweldig. Dus ik kijk zeker uit naar wat wisselende omstandigheden."

Lees ook: Beide Williams-coureurs uitgeschakeld in Q1

Lees ook: Lando Norris: Q3 ging totaal niet volgens plan

Lees ook: Beide Alfa Romeo-coureurs missen snelheid voor Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden