Max Verstappen ziet probleem zware auto's aanhouden

Max Verstappen Hungaroring

Max Verstappen ziet het probleem van de zware auto's nog wel even aanhouden. De huidige Formule 1-auto's zijn aanzienlijk zwaarder dan voorheen, wat een negatief aspect blijkt te zijn aan de nieuwe generatie auto's. Verschillende coureurs uiten zich over deze gewichtstoename.

De regels die voor dit seizoen zijn ingevoerd, zorgen voor een extra gewicht van 46 kilogram. Dit heeft vooral te maken met extra veiligheidsmaatregelen. De huidige auto's hebben een minimumgewicht van 798 kilogram, zonder brandstof. Met zo'n 110 kilogram brandstof voor een race erbij gerekend, komen de huidige auto's uit op een gewicht boven de 900 kilogram. 

Ontevredenheid onder coureurs

Meerdere coureurs zijn niet te spreken over deze toename in gewicht, wat zorgt voor minder snelheid in de auto's. Ook Max Verstappen noemt de 2022-auto's enorm zwaar, maar hij verwacht niet dat er snel een oplossing gevonden wordt, vooral vanwege de veiligheidsmaatregelen. Hoewel de meeste effecten negatief zijn, ziet de Nederlander ook een pluspunt van de zwaardere auto's: "Ik denk dat het volgen een stuk beter gaat, dus dat is positief." Hierdoor wordt er volgens hem vooral meer geracet op de baan.

Sergio Perez Frankrijk

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose / Getty Images)

Veiligheid boven alles 

Verstappen wordt in zijn mening bijgestaan door verschillende courerus, waaronder Lance Stroll en George Russell. "Ik denk dat het gewicht van de auto's gewoon te zwaar is geworden en ik hoop dat dit de komende jaren wordt verbeterd", zo laat Stroll weten. Russell ziet wel in dat het huidige gewicht vooral te maken heeft met veiligheid, wat verlichting van de auto's voor hem minder urgent maakt. "Zoals Lance [Stroll] en Max [Verstappen] al zeiden, zouden lichtere auto's geweldig zijn, maar je kunt niet alles hebben in de wereld", zo begint hij. "De reden dat de auto's zwaarder zijn is vanwege de veiligheid, dus ja, ik weet het niet", aldus Russell.

Lees ook: Meerjarig contract Lando Norris draagt bij aan goede prestaties

Lees ook: Audi en Porsche steeds dichter bij plek in Formule 1

Lees ook: Laurent Mekies: Stemming binnen het team kan niet beter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden