McLaren-coureurs teleurgesteld na kwalificatie: “De auto is goed genoeg voor de eerste rij”

Lando Norris Kwalificiatie- McLaren - 2024 - Auto - Bahrein

McLaren kijkt terug op een teleurstellend resultaat in de kwalificatie op het circuit in Bahrein. Lando Norris zal de race op zaterdag starten vanaf de zevende startpositie, gevolgd door zijn teamgenoot Oscar Piastri op de achtste plaats. Ondanks het teleurstellende resultaat in de kwalificatie kijken de coureurs hoopvol naar de toekomst. 

Resultaten liggen dicht bij elkaar

De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein luidt een hoopvol jaar in voor McLaren. Vorig jaar begon het team met een flinke achterstand, die ze in het tweede deel van het seizoen wisten te verbeteren. Dit jaar beleeft het team een betere start. Ondanks dat de coureurs teleurgesteld zijn met hun positie, kijken zij uit naar de race van zaterdag. "Ik ben zeker wat blijer dan toen we hier 12 maanden geleden waren. Het was absoluut een lastige sessie, maar we zullen zien wat we morgen kunnen doen,” benadrukt Piastri bij Formula 1. “Ik denk dat ikzelf vrijwel de hele tijd heb geworsteld met de auto. De auto voelt niet helemaal hetzelfde als gisteravond, dus we moeten kijken waarom dat is. Ik denk dat we in de mix zitten, maar het is close, erg close." Vorig seizoen domineerde Red Bull de Formule 1 door maar liefst 21 races te winnen. Na de wintertest voorafgaand aan het seizoen werd het team opnieuw aangeduid als grote favoriet. Nu de resultaten van de kwalificatie zo dicht bij elkaar liggen, geeft dit hoop voor teams als McLaren. “Ik denk niet dat Red Bull zo snel is als iedereen eerst dacht. Ik hoop dat dit een interessant jaar inluidt,” benadrukt Piastri.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

“De auto is goed genoeg voor de eerste rij”

Net als Piastri had ook teamgenoot Lando Norris een moeilijke kwalificatiesessie. “Ik heb sector één verpest. Ik had overstuur bij het uitkomen van de eerste bocht, dat kostte me gemakkelijk anderhalve tiende, en anderhalve tiende was vandaag goed geweest voor P2. Dat is frustrerend. Daarna betaalde ik opnieuw de prijs in bocht vier en maakte ik nog een paar fouten. De rest van de ronde was redelijk goed,”  legt Norris uit bij Formula 1. “Ik ben teleurgesteld dat ik het niet heb waargemaakt, maar het team heeft geweldig werk geleverd, de auto voelt geweldig, dus daar ben ik blij mee.” Net als Piastri heeft Norris goede hoop op een goede race op zaterdag en een goed vervolg van het Formule 1-seizoen. “Eerlijk gezegd was de auto goed genoeg voor een startplek op de eerste rij.”

 

Lees ook: Lewis Hamilton: ''Heb een risico genomen met afstelling van de auto''

Lees ook: Sergio Perez: “Het wordt een interessante strijd morgen"

Lees ook: Kick Sauber-coureurs ontevreden na kwalificatie: ''Zijn niet waar we willen zijn''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden