McLaren noemt loskomende reclamestickers op circuit in Monaco 'onacceptabel'

Monaco vrijdag 2024

Het team van McLaren hoopt dat de FIA maatregelen neemt om loskomende stickerreclame op de baan in de toekomst te voorkomen. Lando Norris kreeg tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco last van deze losgekomen stickers en miste daardoor bijna Q2.

Veel stukken vangrail in Monaco zijn dit weekend bedekt met reclamestickers. Deze reclamestickers blijken niet bestand tegen Formule 1-auto's die herhaaldelijk vlak langs de vangrail rijden. De reclame komt snel los en moest dit weekend daarom al meerdere keren vervangen worden. Door de zuigende werking van de Formule 1-bolides raken plakkaten van de stickerreclame los, waarna ze op de baan terechtkomen.

'Dit moet opgelost worden'

Lando Norris kreeg in het Mirabeau-gedeelte van de baan te maken met een groot stuk sticker dat onder zijn auto vast bleef zitten nadat hij er overheen was gereden. De Brit moest hierdoor de pitstraat opzoeken en had daarna amper nog twee minuten om een snelle ronde neer te zetten in Q1. Dit zorgde voor 'onnodig veel stress' bij de McLaren-coureur. ''Dit hoort gewoon niet te gebeuren in de Formule 1. Het verpestte mijn Q1-run behoorlijk en maakte het allemaal een stuk stressvoller dan nodig was'', vertelde Norris na afloop van de kwalificatie tegen F1.com.

Aan Motorsport.com vertelt hij dat het probleem al gemeld is, maar dat het nog niet opgelost lijkt te zijn. ''Het is gewoon een beetje dom. We hebben het in de drivers briefing gezegd en gezegd dat het nog wel vaker zou gaan gebeuren. Het zou opgelost worden, maar dat is overduidelijk niet gebeurd. Ze moeten dit oplossen en met iets beters komen dan die stickers. We raken de muur, en dan is het niet acceptabel dat zoiets je hele weekend kan verpesten.''

'Voldoet niet aan normen van een racecircuit'

Ook McLaren-teambaas Andrea Stella vindt de loskomende reclame onacceptabel voor de Formule 1. De Italiaan hoopt dat er voor de race nog een oplossing voor komt. ''Dit voldoet gewoon niet aan de normen van racecircuits'', vertelt Stella aan Motorsport.com. ''Door die stickers onder de auto van Norris verloren we zoveel downforce, dat kostte ons bijna drie seconden per ronde. Zoiets mag niet gebeuren. Dit probleem is er al sinds de eerste vrije training en moet snel opgelost worden.''

Lees ook: VCARB-coureurs vonden kwalificatie in Monaco 'lastiger dan verwacht'

Lees ook: Aston Martin-coureurs hadden last van verkeer tijdens kwalificatie Monaco

Lees ook: Slechtste kwalificatie van het seizoen voor Red Bull tijdens GP Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden