McLaren wil opheldering andere vloer Ferrari bandentest

Charles Leclerc in de Ferrari tweede testdag Barcelona 2022

McLaren en nog een ander team hebben bij de FIA gevraagd om volledige opheldering over de nieuwe vloer die Ferrari gebruikt heeft tijdens de Pirelli-test op Imola. Dat meldt Motorsport.com.

De vragen zijn gesteld vanwege de beperkingen die tijdens de bandentests opgelegd zijn. Tijdens een testsessie voor Pirelli mogen alleen onderdelen op de auto gebruikt worden die tijdens minstens één sessie in een Grand Prix-weekend gebruikt zijn. Tijdens de tests zijn andere onderdelen op de Ferrari van Sainz gezien, onder andere een andere vloer. 

Goedkeuring FIA

Op basis van de nieuwe onderdelen is door een aantal teams opheldering gevraagd aan de FIA. De organisatie is met vertegenwoordigers van Ferrari in gesprek gegaan. De renstal gaf aan dat de normale vloer kapot was gegaan en daardoor een oudere variant op de wagen gezet was. Daarmee was de FIA tevreden en was het boek voor de organisatie gesloten.

Achterkant Ferrari test Fiorano

Vraagtekens McLaren

Zak Brown, teambaas van McLaren, heeft aangegeven niet voledig eens te zijn met de uitleg van de FIA. "We hebben volledige transparantie nodig, we hebben volledig vertrouwen in de FIA nodig. Ik heb gehoord over de oude vloer, maar dan moeten we die wel zien. We moeten volledige transparantie hebben om vertrouwen te krijgen in de afhandeling van de FIA."

Lees ook: Charles Leclerc: Blij met pole position, maar moeten waken voor Red Bull

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Carlos Sainz: P2 erg goed na crash op vrijdag

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen