McLaren zet zinnen op constructeurstitel

banden-mclaren-bahrein

Door de tegenvallende prestaties van Sergio Pérez, ziet McLaren-CEO Zak Brown zijn kans om in te lopen in het constructeurskampioenschap. De Mexicaan scoort amper punten voor Red Bull, terwijl beide coureurs voor McLaren juist heel erg goed in vorm zijn. Het zou de eerste titel sinds 2012 zijn voor het Britse team. 

Inmiddels zijn we alweer bijna halverwege het Formule 1-seizoen van 2024. De conclusie kan inmiddels getrokken worden dat Red Bull niet meer zo dominant is in vergelijking met 2023. Ondanks deze missende dominantie heeft Red Bull nog steeds beide kampioenschappen in handen. Andere teams zoals Mercedes en McLaren beginnen steeds dichterbij te komen en worden ook langzaam een dreigende concurrent voor het team uit Milton Keynes. Inmiddels staat McLaren nog maar 78 punten achter Red Bull in het kampioenschap. Als hen wordt gevraagd naar de toekomst, heeft Brown een duidelijk antwoord. "Het zal uiteindelijk afhangen van Pérez. Je moet ervan uitgaan dat Max elke race eerste, tweede of derde wordt - en waarschijnlijk vaker eerste dan derde. Sergio presteert ondermaats, en dat zet de deur op een kier. Als we hetzelfde aantal punten blijven inlopen zoals we de laatste zes races hebben gedaan, dan gaat het ons lukken. Daar zijn we ons heel goed van bewust", aldus Zak Brown bij Motorsport.com. 

Ook dit seizoen weet Verstappen al verschillende overwinningen op zijn naam te zetten en is hij heel erg constant in zijn prestaties. Voor zijn teamgenoot Pérez is dit zeker niet het geval. Sinds Miami is het de Mexicaan niet meer gelukt om in de top vijf te eindigen. Ook heeft hij meerdere keren een crash gehad, waardoor de kans op punten niet meer mogelijk was. 

Norris Piastri Miami

Foto: McLaren Media Centre

Opmars

In eerste instantie leek het erop dat Red Bull het hele seizoen weer zou gaan domineren. Al snel bleek dit niet het geval en kreeg McLaren een duidelijke opmars. Er zijn zelfs binnen het team van McLaren al gesprekken geweest over een eventuele titelkans. "We hebben het er allemaal over. We gingen naar Bahrein en dachten: ‘Nou, dat was het dan voor wat betreft de titel’. Maar het wordt episch. Mercedes lijkt nu zeer snel. Er zijn vier verschillende teams die allemaal races gaan winnen in de tweede helft van het seizoen. Het wordt geweldig. Zonde dat het seizoen niet nu pas begint.” Het zal dus aan Sergio Pérez gaan liggen of McLaren enige aanspraak kan gaan doen op de constructeurstitel van 2024. 

Lees ook: Engineer Hamilton emotioneel over overwinning: "Het ging met babystapjes"

Lees ook: Horner over beschadigde vloer Verstappen: "Helemaal afgeschreven"

Lees ook: Lewis Hamilton behaalt 104e overwinning in thuisrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden