Meerdere F1-teams in gesprek met Honda

door Patrick Wuite
Honda 2019

Honda is door meerdere Formule 1-teams benaderd om de motorleverancier in 2026 te worden. Dat verklapt Honda-president Koji Watanabe in gesprek met Reuters. Om welke teams het gaat, is niet bekend. 

Honda verliet formeel de Formule 1 aan het einde van 2021, maar levert tot het einde van 2025 de motoren aan Red Bull Racing, die vanaf 2026 gebruik gaan maken van Ford-motoren. Maar Honda wil graag in de Formule 1 actief blijven nu duidelijk is geworden dat de motoren veel schoner gaan worden en de sport klimaatneutraal gaat worden. Dat wil Honda ook bereiken met de straatautotak en daarom heeft Honda zich ingeschreven voor 2026 als potentiële motorleverancier. 

Er zijn meerdere kapers op de kust, vertelt Watanabe tijdens een Zoom-meeting met journalisten. "We zijn door meerdere teams benaderd, maar voorlopig wachten we het allemaal af. We hebben nog geen beslissing genomen of we echt gaan terugkeren in de Formule 1. Maar omdat de Formule 1 heeft aangegeven dat ze klimaatneutraal gaan worden en de elektrificatie van de motoren grotere vormen gaat aannemen, hebben we ons ingeschreven voor 2026", aldus Watanabe. 

Honda AT

Reünie

Het gerucht gaat dat Honda met McLaren in zee gaat. Die twee partijen hebben al eerder met elkaar samengewerkt met wisselende resultaten. Tussen 1988 en 1992 reed McLaren met Honda-motoren en werd het vier keer kampioen. Maar de laatste McLaren-Honda periode tussen 2015 en 2017 verliep desastreus en eindigde in een echtscheiding. 

Lees ook: Alle Formule 1 liveries 2023 op een rij

Lees ook: Alpine lanceert nieuwe A523

Lees ook: Lewis Hamilton: Met beide benen op de grond 2023 in

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden