Lewis Hamilton: Met beide benen op de grond 2023 in

door Coert Gillissen
Hamilton close up Abu Dhabi

Mercedes presenteerde op woensdag de W14, de opvolger van de teleurstellende W13. Lewis Hamilton hoopt dichter bij Red Bull en Ferrari te komen, maar gaat nuchter het nieuwe seizoen in.

Tijdens de tweede test in Bahrein voor het 2022-seizoen, kwam Mercedes met een opzienbarend concept: de 'zero-sidepod' W13 was zeer indrukwekkend en trok veel bekijks. Echter was de wagen geen kampioensauto, vanwege veel problemen met porpoising en een lage topsnelheid telden Hamilton en Russell niet mee in het kampioenschap.

De nieuwe W14 moet daar verandering in brengen. Opnieuw met minimale sidepods, maar hopelijk zonder de problemen van afgelopen seizoen. Terwijl de meeste teams de ideeën van Red Bull of Ferrari hebben gekopieerd, blijft Mercedes trouw aan haar eigen filosofie. 

Mercedes W14 launch 2

'Eigen creatieve en innovatieve geest'

"Het team heeft een zeer sterke creatieve en innovatieve geest", zegt Hamilton over de filosofie van Mercedes tegen The Race. "Dat heeft in het verleden altijd gewerkt." 

"We zijn nooit een team geweest dat andere ideeën kopieert. Je kan zien dat veel teams de lijn van Red Bull volgen, met uitzondering van Ferrari misschien. Toen we vorig jaar met de auto kwamen dachten we dat deze snel zou zijn, maar dat was 'ie natuurlijk niet." 

"Aan het einde van het seizoen werd het wel beter, dus we houden vast aan het concept. Ik heb vertrouwen in de engineers en ik hoop dat de auto alle karakteristieken heeft waar wij voor gevraagd hebben. Als de nieuwe wagen dat niet heeft, vinden we wel weer een andere manier. 

Mercedes W14 launch

Voorzichtigheid geboden

Na de deceptie van 2022 geeft Hamilton toe dat hij voorzichtiger het nieuwe seizoen ingaat. "Ik denk dat dit jaar iedereen nuchterder is. We benaderen het seizoen dat we misschien niet gelijk de snelste zullen zijn, maar hopelijk zijn we wel dichterbij gekomen en hebben het potentieel om het gat al vroeg in het seizoen te dichten." 

Lees ook: Mercedes keert terug naar zwarte kleurstelling voor nieuwe W14

Lees ook: Alexander Albon: "Wij hebben ons zeker verbeterd"

Lees ook: Ferrari gelijk in actie met SF-23

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden