Alexander Albon: Wij hebben ons zeker verbeterd

door Tim Koenders
Albon Italie 2022

Alexander Albon kan na de eerste meters met de nieuwe bolide van Williams met zekerheid zeggen dat het team zich heeft verbeterd. Het blijft natuurlijk wel de vraag wat de andere teams hebben gedaan qua ontwikkeling.

2022 was een lastig jaar voor het team van Williams. Het team eindigde onderaan in het kampioenschap. Alexander Albon maakte na een jaar van afwezigheid in 2022 zijn rentree bij het team van Williams. In totaal wist de Thai slechts vier punten te pakken voor het team. Met de twee punten van zowel Latifi als De Vries kwam het team niet verder dan acht punten. In 2023 hoopt het team uiteraard op een beter resultaat. Volgens Albon heeft het team zich zeker verbeterd maar de vraag blijft volgens hem wat de andere teams hebben gedaan.

Voelt goed

“Het was een goede dag, ik ben er erg blij mee. Het is hier zeven graden dus de omstandigheden zijn niet echt representatief maar toch voelde de auto al best goed aan.” Dat liet de Williams-coureur weten via de sociale mediakanalen van het team nadat hij zijn eerste meters in de nieuwe bolide had gemaakt. “Wij hebben ons werk gedaan, we hebben zeker vooruitgang geboekt. Nu is het wachten tot we in Bahrein zijn om te zien wat de andere teams hebben gedaan.”

Lees ook: F1 aan Tafel: De duurste clown ter wereld

Lees ook: Aston Martin AMR23 gepresenteerd in nieuwe fabriek

Lees ook: McLaren onthult jubileumauto MCL60

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden