Ferrari direct in actie met SF-23

door Tim Koenders
Carlos Sainz Charles Leclerc Mexico

Ferrari heeft na de onthulling van de nieuwe SF-23 ook direct haar eerste meters gemaakt. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz kwamen in actie met de nieuwe bolide voor het Formule 1 seizoen van 2023.

Op valentijnsdag presenteerde Ferrari de nieuwe bolide waarmee het in actie gaat komen tijdens het Formule 1 seizoen van 2023. In 2022 kon Ferrari op snelheid meedoen om de titel maar verspeelde het veel punten op betrouwbaarheid of strategie. In 2023 hoopt het team uiteraard weer te strijden om de beide kampioenschappen. Dat moet gaan gebeuren met de SF-23. Na de presentatie was het gelijk tijd om met de auto de baan op te gaan.

Andere teams zitten ook niet stil

Eerder kwamen Alfa Romeo, Haas en Red Bull al in actie met de nieuwe auto’s. In de tussentijd hebben ook Williams en AlphaTauri hun eerste meters gemaakt. De officiële testdagen starten over ruim een week. De eerste meters kunnen niet als echte test gebruikt worden maar teams hebben dan al wel de mogelijkheid om te kijken of alles werkt om tijdens de testdagen direct te kunnen beginnen.

Lees ook: F1 aan Tafel: De duurste clown ter wereld

Lees ook: Aston Martin AMR23 gepresenteerd in nieuwe fabriek

Lees ook: McLaren onthult jubileumauto MCL60

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden