Mercedes keert terug naar zwarte kleurstelling voor nieuwe W14

Mercedes W14 launch 2

Mercedes heeft woensdag op Silverstone hun nieuwe uitdager voor dit seizoen gepresenteerd. Met de W14 in het zwart gekleed hoopt het team terug te keren naar de top na een lang en moeizaam 2022.

De nieuwe bolide laat duidelijk verschillen zien ten opzichte van de teleurstellende W13, met als grootste verandering de terugkeer naar de zwarte kleurstelling vergelijkbaar met de 2020 en 2021-auto. Teambaas Toto Wolff is blij met de onthulling maar weet ook wat het team dit jaar te doen staat. "Onze hoop en verwachtingen zijn altijd om te kunnen vechten voor een wereldkampioenschap. Onze concurrenten waren vorig jaar echter erg sterk en we zijn bezig met een inhaalslag." 

Hopelijke comeback

Het team uit Brackley zag hun dominantie van acht jaar vorig seizoen ten einde komen door Red Bull en Max Verstappen. Door porpoising en een gebrek aan snelheid behaalde Mercedes vorig seizoen slechts één overwinnning in de handen van George Russell in Brazilie. Lewis Hamilton beleefde vorig jaar zijn slechtste F1-seizoen ooit en slaagde er voor het eerst in zijn carrière niet in om een race te winnen.

De coureurs werden woensdag vergezeld door nieuwe aanwinst Mick Schumacher, die de rol als reservecoureur op zich neemt. De nieuwe uitdager van Mercedes gaat gelijk na de presentatie het circuit van Silverstone op voor een shakedown, waarbij Hamilton en Russell hun eerste meters van 2023 zullen afleggen.

Lees ook: Alexander Albon: Wij hebben ons zeker verbeterd

Lees ook: Ferrari direct in actie met SF-23

Lees ook: F1 aan Tafel: De duurste clown ter wereld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden