Alpine lanceert nieuwe A523

Alpine livery 23

Alpine heeft de nieuwe bolide voor 2023 gepresenteerd. Hiermee is het rijtje van teams compleet. De nieuwe auto bedraagt de naam A523. Hij zal bestuurd worden door Esteban Ocon en Pierre Gasly. 

Alpine heeft als laatste team de bolide voor het seizoen van 2023 gepresenteerd. De A523 bedraagt de teamkleuren van blauw en roze, met een kunstzinnig patroon aan de achterkant van de bolide. De eerste drie races zullen verreden worden met een geheel roze livery, vanwege de hoofdsponsor BWT. Dit jaar zullen Esteban Ocon en Pierre Gasly de nieuwe Alpine gaan besturen. 23 februari zullen de eerste echte meters gemaakt worden tijdens de wintertesten. Voor Gasly wordt dit het eerste jaar bij het Alpine. Door zijn Franse nationaliteit rijden er nu twee Franse coureurs voor het Franse team. 

Alpine speciale livery 23

Nieuwe aanwinst

Vorig jaar vormde Esteban Ocon en Fernando Alonso het rijdersduo. Dit jaar zal de plek van Alonso, die naar Aston Martin gegaan is, overgenomen worden door Pierre Gasly. De Fransman reed vorig seizoen voor AlphaTauri, maar besloot om de overstap naar Alpine te maken. Hiermee heeft het team een volledige Franse line-up. Alpine wil zelf met deze auto deel uit gaan maken van de top en hoopt dat dit seizoen al te kunnen bereiken met Ocon en Gasly. Beide coureurs hebben inmiddels veel ervaring, beide hebben al één overwinning op zak. 

Lees ook: Lewis Hamilton: Met beide benen op de grond 2023 in

Lees ook: Mercedes keert terug naar zwarte kleurstelling voor nieuwe W14

Lees ook: Alexander Albon: Wij hebben ons zeker verbeterd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden