Mercedes: Boven verwachtingen gepresteerd

Mercedes GP Bahrein

Mercedes kijkt meer dan tevreden terug op de kwalificatie van de Grand Prix van Saudi-Arabië. Een achtste plek en een vierde plek voor George Russell is het resultaat van de Duitsers die nog genoeg mogelijkheden zien voor de race.

Lewis Hamilton zegt dat hij met een achtste plek het maximale uit de auto heeft gehaald."Ik heb alles gedaan wat ik kon en dit was echt het maximale", zo laat hij weten tegenover F1.com. Hiermee zet Hamilton een zwakke reeks voort waarin hij opnieuw door Russell verslagen wordt. Dat alles terwijl zijn teamgenoot George Russell een knappe vierde plek weet te bemachtigen

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Opsteker

Met een voorsprong van vier tienden verslaat Russell de zevenvoudig wereldkampioen. Door de penalty van Leclerc start Russell uiteindelijk als derde. Iets wat hij Engelsman niet had gedacht voorafgaand aan het weekend."Ik ben erorm blij met dit resultaat. We hadden niet verwacht er zo goed voor te staan. Het is nog steeds niet waar we willen zijn, maar uiteindelijk kunnen we wel tevreden zijn met dit resultaat."

Tegenhouden

Voor de race vinden beide coureurs het lastig te voorspellen waar ze zullen eindigen. Met name Russell is niet hoopvol gestemd voor de race: Ze zullen ons snel langs de oren vliegen", zegt hij met een glimlach. Je wil een snelle racewagen en Red Bull heeft op dit moment de beste auto. Je kan veel proberen, maar als je een seconde per ronde langzamer bent, ben je altijd kansloos."

 

Lees ook: Haas gretig naar meer na tegenvallende kwalificatie

Lees ook: Frustratie en verwarring heerst bij de coureurs van Williams

Lees ook: Verstappen ziet genoeg kansen na teleurstellende kwalificatie

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden