Mercedes onthult livery voor 2024

door Olav Veenhof
Mercedes w15 2024

Mercedes onthulde woensdagochtend op Silverstone hun gloednieuwe W15. De laatste bolide waarmee Lewis Hamilton met zijn Mercedes zal racen voordat hij overstapt naar Ferrari.

Op het eerste gezicht doet de kleurstelling van de Mercedes denken op een mix van de 2022 en de 2023 auto. Met meer grijze tinten dan vorig jaar doen de 'zilverpijlen' hun naam eer aan. Met de W15 zullen George Russell en Lewis Hamilton het gat naar Red Bull moeten dichten. Het nieuwe tijdperk heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. Na jaren van dominantie moet Mercedes nu aanzien, hoe Red Bull overwinning na overwinning in de wacht sleept.

Tijd voor verandering bij Mercedes

Mercedes is al een volledig jaar toegewijd aan de ontwikkeling van de W15. Ze hebben dus al aan het begin van het vorige seizoen ingezien dat er iets moest veranderen. Het Duitse team is gegaan voor een nieuw concept. Volgens experts nodig, omdat het zero sidepod-concept niet hielp. De auto beschikt over een compleet nieuw chassis en een nieuwe versnellingsbak. Men heeft zich specifiek gericht op het verbeteren van de voorspelbaarheid van de achterkant van de auto, waar met name Hamilton veel over klaagde.

Nieuw concept bij Mercedes

Ook zijn er aanpassingen doorgevoerd om pitstops soepeler te laten verlopen en om DRS effectiever te maken. Technisch directeur James Allison legt uit dat er aanzienlijke veranderingen aan de vloer zijn aangebracht: "Bij deze huidige generatie auto’s komt een groot deel van de prestaties voort uit de interactie tussen de vloer en de weg. De effectiviteit van een auto hangt af van hoe goed de vloer zich aerodynamisch gedraagt. Een nieuw concept helpt hierbij en we zijn benieuwd hoe het gaat uitpakken."

 

Lees ook: De geschiedenis van Alfa Romeo: Hoge pieken behaald en diepe dalen gekend

Lees ook: Verstappen rijdt eerste kilometers in RB20 op Silverstone

Lees ook: Ferrari onthult zijn nieuwe bolide SF-24

 

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden