Mick Schumacher: Lukte niet om punten te scoren

Mick Schumacher Japan 2022

Het is Mick Schumacher wederom niet gelukt om punten te scoren. De Duitse Haas coureur startte als vijftiende, maar klom al snel op naar de tiende plek. Maar door een strategische fout is het niet gelukt om de punten binnen te halen en is hij zeventiende geworden. Dit laat Schumacher weten tegenover F1.com.

Mick Schumacher staat op het moment zestiende in het kampioenschap, maar heeft al heel lang geen punten meer gescoord. Tijdens de race was die kans er wel, maar door een strategische misser is dat niet gelukt. Toch ziet Schumacher ook een positieve kant aan de race. 

Kort op P3

Mick Schumacher heeft tijdens de Grand Prix van Japan kort op de derde plek rondgereden. Hij heeft zelfs een paar meter aan kop gelegen. Dit doordat veel coureurs de pits opzochten om hun full wets om te ruilen voor de intermediates. Hier kan Schumacher het positieve wel van inzien, want het laat zien dat er snelheid in de Haas zit. "We waren op een gegeven moment P3 en hebben zelfs heel kort aan de leiding gelegen. Dat laat wel zien dat onze auto wel snelheid in zich heeft."

Mick Schumacher Zondag Japan 2022
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Verkeerde strategie

Terwijl elke coureur al de full wets had ingeruild voor de intermediates, reed Schumacher nog rond op de blauwe band. Hij werd hierdoor van alle kanten ingehaald en is te laat naar binnen gegaan. Iets wat teambaas Günther Steiner kwalijk neemt. "We waren te reactief in plaats van te proactief, daardoor zakte we helemaal naar beneden in het klassement. We gaan dan ook goed analyseren wat er fout ging en dat we het beter doen de volgende keer", aldus Steiner via de media van Haas. Volgens Schumacher lag de kans voor punten er zeker, maar hebben ze het echt laten liggen. "We hadden de punten binnen handbereik, maar het lukte ons niet om die te scoren vandaag."

Lees ook: Mercedes niet gemaximaliseerd in Japan

Lees ook: Daniel Ricciardo: Draaide allemaal om de banden

Lees ook: Carlos Sainz over crash: Kon niets zien

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen