Mercedes niet gemaximaliseerd in Japan

Mercedes George Russell Japan

De coureurs van Mercedes lijken niet een van hun beste weekenden gedraaid te hebben in Japan. Vooral in de race zijn er voor beide coureurs kansen blijven liggen. Het lukte Lewis Hamilton maar niet om langs Esteban Ocon te komen. George Russell heeft moeite met de beslissing van het team, om beide coureurs tegelijk naar binnen te halen.

Lewis Hamilton heeft lang gestreden voor de vierde plek, maar heeft deze niet kunnen bemachtigen. Hij heeft voor geruime tijd vast gezeten achter Esteban Ocon. En tot aan de finish is het hem niet gelukt de Fransman in te halen. Hamilton moet het in Japan dus doen met een vijfde plek. Op de technische gedeeltes van het circuit kwam hij bijzonder dichtbij, maar dat verloor hij weer op de rechte stukken. "We waren te langzaam op de rechte stukken, daar verloor ik veel. Maar in de bochten ging het redelijk", zo vertelt hij aan F1.com.

Naast een reactie op zijn eigen race, spreekt de Brit zich ook uit over de prestatie die Max Verstappen met zijn team heeft neergezet. Hamilton prijst vooral de auto van Red Bull voor deze bijzondere prestatie: "Red Bull heeft het geweldig gedaan dit jaar met de auto. Dus gefeliciteerd aan het hele team en aan Max."

Dubbele pitstop

George Russell is niet blij met de dubbele pitstop vlak na de herstart. Veel coureurs doken tegelijk te pitstraat in. Evenals Red Bull, durfde ook Mercedes het aan om twee coureurs op hetzelfde moment naar binnen te roepen. Dit heeft voor Russell echter slecht uitgepakt. "We moeten kijken wat er mis is gegaan. Ik zat vlak achter Lewis. Door de dubbele pitstop verloor ik veel plaatsen. Veel meer heb ik niet te zeggen. Het is een erg frustrerende middag", laat hij weten aan F1.com. Hij is er dan ook op gebrand om goed uit te zoeken wat hier is gebeurd: "Maar we moeten met het team om de tafel en kijken wat beter kan. Want dit was niet het juiste om te doen."

Extreme omstandigheden

Uiteindelijk is de Brit als achtste over de finish gekomen, terwijl hij naar eigen zeggen meer punten binnen had kunnen halen: "Ik had voor P5 kunnen vechten, het was leuk op de baan met wat goede inhaalacties." Net zoals meerdere coureurs, is ook Russell het erover eens dat de condities op de baan erg extreem waren. Vooral voor de rode vlag was het een kwestie van overleven. "De grip was prima, maar door de spray kon je niets zien. Je weet niet waar de droge of juist natte plekken waren. Je zag niets. Ik weet niet of de nieuwe auto's voor meer spray zorgen. Op gebied van het racen zijn we er zo op vooruit gegaan, maar misschien is dit juist een minpunt", aldus Russell.

Lees ook: Carlos Sainz over crash: Kon niets zien

Lees ook: Lando Norris: Een punt is beter dan niks 

Lees ook: Charles Leclerc verliest vlak na race P2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden