Carlos Sainz over crash: Kon niets zien

Carlos Sainz circuit Japan

De Grand Prix van Japan eindigde extra vroeg voor Carlos Sainz. In de eerste ronde was het al klaar voor de Spanjaard, die de controle over zijn Ferrari-bolide verloor door de natte weersomstandigheden. Volgens hem was het nog niet verantwoord om de baan op te gaan.

Bij de start verloor hij direct al een positie aan Sergio Pérez. Wanneer hij in de eerste ronde buiten de spray van de Mexicaan probeerde te rijden, ging het mis. Hij week van de racelijn af en verloor zo de controle over zijn auto, wat resulteerde in een rode vlag.  “We startten de race op inters, maar de omstandigheden werden extreem. Ik had geen zicht, dus ik probeerde uit het regengordijn van Checo te komen. Daardoor verloor ik ineens de auto", laat hij weten aan F1.com.

Enge situatie

Het meest spannende kwam voor de Spanjaard echter pas nadat hij de muur had geraakt. Zijn auto kwam namelijk voor een deel terug op de baan. En met het slechte zicht van de andere coureurs, was dit voor hem geen beste positie. “Het meest enge gedeelte kwam later,  toen ik op het midden van de baan stond. Ik zag de auto’s aankomen, maar ik wist dat ze mij niet konden zien.” Hij zag zijn concurrenten dan ook vlak langs zijn kapotte bolide racen: “Gasly en een paar anderen kwamen zo dicht langs mij, ze konden me gewoon niet zien.” Sainz was hierdoor erg bezorgd over de aanhoudende slechte omstandigheden. Vooral omdat zijn incident écht met de weersomstandigheden te maken had. Met een extra lange rode vlag-situatie lijkt ook de wedstrijdleiding dit gezien te hebben. 

Lees ook: Max Verstappen wereldkampioen in Japan: Heel blij om hier te mogen winnen

Lees ook: Sergio Pérez: Gevecht met Leclerc was geweldig

Lees ook: Charles Leclerc verliest vlak na race P2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden