Sergio Pérez: Gevecht met Leclerc was geweldig

Sergio Perez Singapore

Sergio Pérez is tijdens de Grand Prix van Japan als tweede over de finish gekomen. Op een nat Suzuka had hij een mooi gevecht om de tweede plek met Charles Leclerc, die na de race een tijdstraf kreeg, waardoor de Mexicaan als tweede finisht.

Uren moesten de Japanse fans wachten op een herstart van de race, gelukkig kregen de trouwe fans daarna een spectaculaire race voorgeschoteld, met Pérez als één van de hoofdrolspelers. De teamgenoot van Verstappen kende een matige herstart en zag Leclerc bij hem wegrijden. Na een pitstop voor intermediates wist Pérez zijn banden langer goed te houden, een gevecht om de tweede plek volgde.

Gevecht met Leclerc

"Het was een hectisch, maar mooi gevecht met Leclerc. Ik probeerde in de laatste ronde hem in te halen. Hij blokkeerde en moest de bocht afsnijden, daarna duwde hij mij van de baan af. Ik denk dat de tijdstraf de enige juiste beslissing is", zo laat hij weten tegenover Johnny Herbert. Een tweede plek voor de 32-jarige coureur betekent ook de vijfde 1-2 finish van het seizoen voor Red Bull Racing. Dankzij de tweede plaats weet hij ook de tweede positie in het wereldkampioenschap te heroveren.

Met een tweede plek zet Pérez de goede lijn van Singapore door en helpt hij zijn teamgenoot Verstappen aan het wereldkampioenschap. "Het is een geweldige dag voor het team dat Max hier wereldkampioen wordt. Zelf heb ik een goede race gereden en moeten we proberen het momentum vast te houden."

Lees ook: Max Verstappen wereldkampioen in Japan: Heel blij om hier te mogen winnen

Lees ook: Verstappen wereldkampioen na Grand Prix van Japan

Lees ook: Schumacher blij met kwalificatie, Magnussen had meer verwacht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden