Lando Norris: Een punt is beter dan niks

Lando Norris McLaren 2022 3

Lando Norris is blij met het ene punt wat hij gescoord heeft tijdens de Grand Prix van Japan. De McLaren coureur is tiende geworden en dat is goed voor een punt. Ondanks dat vindt hij wel dat er verbeteringen moeten plaatsvinden, want door de regen was het erg lastig. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Lando Norris is tijdens de Grand Prix van Japan als tiende gefinisht en heeft een punt gescoord. Hier is de Brit tevreden mee, maar heeft de grand prix ook enigzins als eng ervaren doordat er weinig zicht was. Halverwege de race werd dat wel beter, maar Norris vindt wel dat er iets aan moet veranderen. 

Slechte start

Norris startte als tiende en is uiteindelijk ook tiende gebleven, al verliep zijn eerste start niet al te best, maar door vroeg te pitten na de herstart ging het beter. "Ik verloor een aantal plekken tijdens de eerste start, dat was een beetje ongelukkig, maar heb het uiteindelijk wel weer goed gemaakt door na de herstart vroeg te pitten", aldus Norris. Die één punt beter vindt dan helemaal geen punten, wat symbool staat voor zijn wisselvallige seizoen. "Een punt is beter dan niks. Tijdens de herstart lag ik veertiende of vijftiende, dus ik ben wel blij dat ik een punt heb, ondanks dat het niet veel is."

Weinig zicht

Door de regen was er veel spray die van de auto's af kwam, hierdoor was het zicht erg beperkt. Hier had Norris tijdens de eerste start last van. "Het begin was erg lastig, je kon gewoon zo weinig zien. Daarom was die eerste start ook zo slecht en verloor ik veel posities", vertelt de Brit. Die het lastig vindt om aan buitenstaanders uit te leggen wat hij dan ziet. "Het is eigenlijk onmogelijk om aan buitenstaanders te omschrijven hoe erg het was. Het was ergens ook wel een beetje eng om te rijden. Je kan niet eens 10 meter vooruitkijken. Als je dan onze snelheden rijdt en er staat een auto stil zie je dat pas als het eigenlijk te laat is. Er moet dus iets aanpassen en dat kan ook."

Lando Norris zondag Japan 2022
Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: Charles Leclerc verliest vlak na race P2

Lees ook: Sergio Pérez: Gevecht met Leclerc was geweldig

Lees ook: Max Verstappen wereldkampioen in Japan: Heel blij om hier te mogen winnen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden