Mick Schumacher: Nog geen doel voor 2022

10-saturday-monza

Haas-coureur Mick Schumacher heeft voor 2022 nog niet duidelijk wat het doel moet worden. De Duitser wil nog eerst afwachten hoe de Haas het doet tijdens de volgende test, vertelde Schumacher aan Bild.

"Dit jaar wil ik weer een grote invloed hebben in de ontwikkeling en de afstemming van de auto. Dat had ik vorig jaar en dat was vond ik erg leuk. Dat doe ik graag samen met het team. De eerste indruk van de nieuwe wagen is positief, ik geloof dat we verder naar voren kunnen komen dan waar we vorig jaar stonden. Of we het goed genoeg is om in voorste regionen terecht te kunnen komen, zien we pas bij het eerste raceweekend. Een doel heb ik dan nog niet kunnen opstellen", vertelde de Duitser. 

Onrust

Schumacher zit met Haas in een onrustige periode. Nikita Mazepin en Uralkali zijn door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne vertrokken. "De eerste paar weken van het nieuwe seizoen zijn erg turbulent geweest, dat kan je wel zo stellen. De focus hebben we geprobeerd op het racen te houden. Dat is natuurlijk wel alles behalve makkelijk geweest door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne", vertelde Schumacher. Ondanks de onrust voelt Schumacher zich thuis bij Haas. "Ergens anders heen gaan wil ik echt niet. Ik ben hier gelukkig, ik mag iedereen. Dat is niet vanzelfsprekend."

Schumacher-Stiermarken-2-700x467
Mick Schumacher Stiermarken Grand Prix - Media Haas F1 Team

Succes

Schumacher heeft het idee dat succes om de hoek ligt voor Haas. "We weten dat als de auto perfect functioneert, we wel eens hoge ogen kunnen gooien. Het grote probleem is, dat alle andere teams de kaarten nog tegen de borst houden. Alle rondetijden en indrukken die we tijdens de tests hebben gezien, zijn nietszeggend", vertelde Schumacher. Desgevraagd of de titel halen mogelijk is ontkent de 21-jarige coureur niet. "Als de kans daar is, dan grijpen we die uiteraard graag."

Toekomst

Schumacher is er nog niet over uit wat zijn toekomstplan is. "In de Formule 1 gaat het over prestaties. Presteer je goed, dan kom je in beeld bij bijvoorbeeld Ferrari, Mercedes of Red Bull. Wanneer je niet presteert wordt je op straat gezet, dat zie je elk seizoen weer", liet de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher optekenen. "Ik ben nu reserve-coureur bij Ferrari, dankzij mijn prestaties. Rijden voor Ferrari is de droom voor elke coureur. Het is het grootste en oudste F1 team. Of ik in de toekomst daar mag rijden? Dat zien we dan wel."

Lees ook: Leclerc heeft hoge verwachtingen komend seizoen

Lees ook: Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

Lees ook: Formule E onthult bijzondere lay-out circuit Kaapstad

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden