Mick Schumacher: “Veel positiefs om mee te nemen"

1018919911-LAT-20211121-GP2120_142847_ONZ5002-724

Volgens Mick Schumacher kan het team van Haas F1 goede dingen meenemen naar de laatste twee Grands Prix. De jonge Duitser kwam als zestiende over de meet en kon de concurrentie goed volgen in Qatar. 

Schumacher kende een goede start van de race en wist meteen een Williams te verschalken. Daarna kon hij de strategie volgen die het team gepland had. Al met al was het een goede race van Schumacher.

“We hadden een redelijke start en ik kon meteen Nicholas Latifi voorbij”, vertelt Schumacher aan Ziggo Sport. “De beide Alfa’s hadden vanaf de lijn een hele goede start en waren meteen buiten bereik. De strategie die we wilden doen, konden we doen, dus dat was erg goed. We hadden dezelfde snelheid als Alfa Romeo en Williams, dat is erg positief. Meer dan dit kunnen we niet doen op dit moment, maar we kunnen veel positieve dingen meenemen naar de volgende race."

Mick Schumacher / Haas F1 / Grand Prix Qatar 2021
Foto: Haas F1 Team Media / Zak Mauger / LAT Images

'Lastig in te halen'

De Formule 1 maakte haar debuut in Qatar en volgens Schumacher is het een circuit dat geweldig is voor de kwalificatie, maar waarop het ook lastig is om in te halen. "Ik denk dat het een prima circuit is voor de Formule 1. Zeker tijdens de kwalificatie, maar tijdens de race is het moeilijk inhalen hier."

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde"

Lees ook: Horner krijgt waarschuwing na beledigen marshall

Lees ook: Lewis Hamilton: “Was eenzaam voorin"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden