Mika Häkkinen: Hamilton kan geïrriteerd raken door Russell

alonso sprint imola

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen vreest dat Lewis Hamilton geïrriteerd kan raken door zijn nieuwe teamgenoot George Russell. Dat vertelde de Fin tegenover Unibet.

Mika Häkkinen ziet dat Lewis Hamilton erg gevoelig is voor veranderingen binnen het team. "Ik heb uit ervaring meegemaakt dat Hamilton erg gevoelig is voor veranderingen binnen het team. Nu Russell bij Mercedes is gekomen kan er veel veranderen hoe het team gaat werken."

Teamwork

Häkkinen is met name bezorgd dat Hamilton de nieuwe dynamiek in de samenwerking binnen Mercedes lastig gaat vinden. "Voorheen was Bottas de teamgenoot van Hamilton. Zij samen hadden een uitstekende samenwerking. Russell moet zich nog gaan bewijzen, dus of de samenwerking op een zelfde niveau is, moet nog blijken. Gebeurd dat niet, kan dat irritaties gaan veroorzaken bij Hamilton."

George Russell en Lewis Hamilton tijdens persfoto Bahrein 2022

Verstappen sneller

Gevraagd naar de situatie tussen Verstappen en Hamilton, ziet Häkkinen de Nederlander voorlopig op voorsprong staan. Volgens Häkkinen helpt het behalen van een titel Verstappen daarbij. "Toen ik mijn wereldtitel had gehaald, kon ik tweetiende per ronde harder rijden. Het is bijzonder hoeveel meer vertrouwen je krijgt. Niet alleen kan je vol gas rijden, je voelt wanneer het een goede ronde is. Ik geloof dat Verstappen dat ook kan voelen."

Lees ook: Spa-Francorhamps na verbouwing klaar voor komende jaren

Lees ook: F1 kalender groeit: Geruchten Las Vegas race intenser

Lees ook: Reden uitvalbeurt Red Bull bekend: Vacuüm in de brandstofpomp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen