Mike Krack: "Wij concentreren ons niet op McLaren in Abu Dhabi"

GP2321_191634_U1A7043

Aston Martin-teambaas Mike Krack zegt dat het team van Aston Martin zich niet gaat concentreren op het team van McLaren tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. Aston Martin strijdt nog met McLaren om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, maar het team uit Silverstone wil zich in Abu Dhabi vooral focussen op zelf zo goed mogelijk presteren.

Aston Martin begon het Formule 1-seizoen 2023 onwijs sterk. Met zes podium finishes in de eerste acht races van het seizoen deed het Britse team volop mee voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Maar halverwege dit seizoen kwam de klad er een beetje in bij het team uit Silverstone. Hierdoor verloor Aston Martin de aansluiting met Mercedes en Ferrari om P2 in het constructeurskampioenschap, en zag het McLaren, dat steeds beter ging presteren, stap voor stap dichterbij komen. Het team van Lando Norris en Oscar Piastri passeerde Aston Martin zelfs na de Grand Prix in Austin en verwees het team van Fernando Alonso en Lance Stroll terug naar de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. 

Echter wist Aston Martin de snelheid weer wat terug te vinden tijdens de afgelopen twee raceweekenden. In Brazilië kwam het tijdens de race goed voor de dag met een derde plek voor Alonso en een vijfde plek voor Stroll. En afgelopen weekend in Las Vegas werd het gat naar McLaren zelfs weer wat gedicht. Aston Martin behaalde door de vijfde plaats van Stroll en de negende plaats van Alonso twaalf punten in Las Vegas, terwijl McLaren maar twee puntjes wist te pakken door de tiende plaats plus snelste ronde van Piastri.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

 

"Focussen op onszelf en niet op McLaren"

Door het goede weekend in Las Vegas heeft het team van Aston Martin nog maar elf punten achterstand op McLaren en is er nog alle kans om vierde in het constructeurskampioenschap te worden. Een belangrijk gevecht voor beide teams, want het gaat hierbij om tientallen miljoenen. Desondanks wil Aston Martin-teambaas Mike Krack dat het team niet met McLaren bezig is, maar vooral concentreert op zelf zo goed mogelijk presteren in Abu Dhabi. "Voor mij verandert het niets in vergelijking met twee of drie races geleden", zo vertelt Krack tegenover Autosport.com. "We kunnen alleen zelf invloed uitoefenen op wat we doen. Het eerste is dat we een snelle auto moeten hebben in Abu Dhabi, want we lopen achter, dus zullen we voluit moeten gaan. We moeten zo goed gaan presteren als we kunnen en dan zien we wel wat het resultaat is." 

 

Lees ook: Veel rookies rijden eerste vrije training in Abu Dhabi

Lees ook: Toto Wolff sneert naar oud-wedstrijdleider Masi

Lees ook: Ferrari optimistisch over kansen P2 constructeurskampioenschap

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden