Minder zicht in nieuwe auto's geen probleem

3639737

De nieuwe auto's in de Formule 1 zorgen voor minder zicht vanuit de cockpit, maar volgens de rijders is dat geen probleem. Tijdens de testdagen in Barcelona stonden de rijders voor een grote uitdaging: het verkennen van de nieuwe auto. Daar hebben zij ondervonden dat het zicht vanuit de cockpit wel even wennen is.

Door de grotere wielen en de aangepaste voorvleugel, wordt het zicht voor de rijders van de Formule 1-wagen aardig beperkt ten opzichte van de vorige auto's. Deze aanpassingen zijn gedaan om ervoor te zorgen dat de rijders beter achter elkaar kunnen rijden en daardoor makkelijker kunnen inhalen. Dit moet zorgen voor meer spanning tijdens de races. 

red-bull-testdag-barcelona

Foto: Pirelli

Onboardcamera

Volgens Daniel Ricciardo krijgt de kijker een vertekend beeld van wat de coureurs zien. Ze hebben altijd al last van dode hoeken tijdens het racen, vooral wanneer er een auto direct naast hen rijdt. Volgens Ricciardo wordt er op zo'n moment veel op intuïtie gereden. De rijders vinden het verminderde zicht vanuit de cockpit daarom een kwestie van wennen. Doordat het zicht anders is, moeten de coureurs anders vanuit de cockpit kijken dan zij gewend waren. Dat zullen zij vooral de eerste races merken. 

Stratencircuits

De nieuwe auto's gaan in het bijzonder op de stratencircuits voor een uitdaging zorgen. Door de hoge snelheid en muren direct aan het circuit, kan een klein foutje duur komen te staan. Bij andere circuits liggen er vaak nog stukken gras of asfalt langs het circuit, waardoor de auto niet direct in de muur staat. 

Lees ook: Mercedes ziet bijzondere sidepods RB18: Interessant

Lees ook: George Russell denkt niet aan titelkansen

Lees ook: Guanyu Zhou: Enige rookie maar druk doet niks

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen