Moeilijke kwalificatie voor Alpine op Silverstone

Alonso SIlverstone 2022

Het team van Alpine heeft een moeilijke kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië achter de rug. Zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon hadden moeilijkheden waardoor ze niet hun beste tijd konden neerzetten.

Voor Esteban Ocon ging er wat mis met de batterij van zijn Alpine waardoor zijn kwalificatie de mist in ging. "We verloren veel tijd door een probleem met de batterij. Veel rondetijd en snelheid ging daarmee weg. Er had echt meer ingezeten, maar helaas", sprak de Fransman voor de microfoon van F1.com.

Moeilijke omstandigheden

Ook Fernando Alonso sprak over een moeilijke kwalificatiesessie op Silverstone. "Het was erg lastig op de baan. De omstandigheden veranderden per ronde. Het begrijpen hoe het ervoor stond was zodoende erg lastig. We hebben het wel goed gedaan om door Q1 en Q2 te komen. In Q3 zat er meer in. De timing was minder goed, waardoor we op het verkeerde moment er waren. Top vijf was hier goed mogelijk."

Hoge verwachtingen

Zowel Esteban Ocon als Fernando Alonso richten hun pijlen op punten. "We kunnen vanuit buiten de punten naar punten gaan", vertelde Ocon. "Dat hebben we vaker gedaan dit seizoen."

Ook Fernando Alonso wil goed oogsten zondag op het circuit van Silverstone. "We hebben de kans om veel punten te scoren hier, met de snelheid zit het gewoon goed. Veel punten moet het doel dan ook zijn. Daar gaan we voor."

Lees ook: Daniel Ricciardo: Het kan morgen alleen maar beter

Lees ook: Mick Schumacher: Probleem met sturen kostte ons Q2

Lees ook: Valtteri Bottas: Het ging steeds slechter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden