Moeizame kwalificatie voor Mercedes-coureurs in China

George Russell Zaterdag Shanghai China 2024 Mercedes

Mercedes begon optimistisch aan de kwalificatie van de Grand Prix van China na een goed resultaat tijdens de sprintrace eerder vandaag. Waar Lewis Hamilton er in de sprintrace met de tweede plaats vandoor ging, verliet hij de kwalificatie voor de race van zondag al na Q1. De zevenvoudig wereldkampioen zal de race starten vanaf de achttiende positie. Teamgenoot George Russell zet een beter resultaat neer en start zondag vanaf de achtste plaats. Beide coureurs worstelen nog steeds met de auto en proberen nog veel te leren.

Lewis Hamilton uitgeschakeld in Q1

Na een tweede plaats tijdens de sprintrace, hoopte Lewis Hamilton op een goede startpositie voor de race van zondag. Na afloop van de sprintrace gaf de zevenvoudig wereldkampioen aan veel moeite te hebben met de auto. "Ik probeerde gewoon mijn positie vast te houden, ik vecht zo hard met deze auto", benadrukte hij na de sprintrace bij Formula 1. “Het is echt moeilijk om de auto onder controle en in balans te houden. Ik heb echt alles geprobeerd en ik ben gewoon dankbaar dat ik als tweede kon eindigen.” Tijdens de kwalificatie had Hamilton het opnieuw lastig in zijn Mercedes. “Het is mijn fout, ik had makkelijk door kunnen gaan, ik had gewoon moeite met de auto”, verklaart Lewis Hamilton bij Formula 1. “Het leek alsof ik de auto tot stilstand bracht in bocht veertien en maar bleef blokkeren in de bochten, Ik had nog één extra ronde nodig.” Door zijn fout moet de Britse coureur genoegen nemen met een achttiende startpositie tijdens de Grand Prix van China. Hoewel inhalen op het Shanghai International Circuit goed mogelijk is, wordt het een lastige race voor Hamilton. “We hebben veel veranderd aan de auto. Hopelijk gaat het morgen wat beter. Een beetje regen zou welkom zijn morgen. Ik hoop dat iedereen een regendans gaat doen.”

 

 

George Russell: “We proberen nog steeds zoveel mogelijk te leren over deze auto”

George Russell kijkt tevreden terug op de kwalificatie van de Grand Prix van China. Tijdens de sprintrace was Russell de enige die de race reed op de zachte band. Een strategische keuze van het team om zo meer data te vergaren. Hierdoor lukte het hem tijdens de sprint om zich te verbeteren van de elfde naar de achtste positie. Dit gaf de Britse coureur goed vertrouwen in de kwalificatie. “We proberen nog steeds zoveel mogelijk te leren over deze auto”, benadrukte Russell bij Formula 1. “We hebben een goed beeld gekregen tijdens de sprint kwalificatie en de sprintrace. We wilden wat veranderingen aanbrengen, de tijd zal morgen laten zien of het een verbetering is of niet. Maar de auto voelde oké daarbuiten.” Russell moest zijn eerste ronde in Q2 afbreken door de rode vlag die werd veroorzaakt door Carlos Sainz. “Ik had een beetje pech met de rode vlag in Q2”, benadrukt de Britse coureur. “Het lukte mij daardoor niet om mijn ronde af te maken. Dat was een sterke ronde geweest, wat zou betekenen dat ik een nieuwe set banden zou hebben gehad in Q3, dus dat heeft een domino-effect gehad. Het is geen excuus, maar het had er voor ons iets anders uit kunnen zien als we de twee nieuwe sets banden hadden gehad. Ik denk dat er morgen van alles kan gebeuren.”

 

Lees ook: Fernando Alonso: "Ik blijf pushen"

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Perez wint strijd om de tweede startpositie

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden