'Mondeling akkoord over Duitse Grand Prix in 2019'

1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-GP-Duitsland-2018

Het lijkt er toch op dat er volgend seizoen een Grand Prix in Duitsland wordt verreden. Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung hebben Formule 1-eigenaar Liberty Media en de Hockenheimring een mondeling akkoord bereikt.

Afgelopen zaterdag kwamen beide partijen bij elkaar op het circuit van Spa-Francorchamps. Liberty Media zette in die gesprekken het licht op groen voor een Duitse Grand Prix in 2019.

Financiële problemen

Na een jaar afwezigheid stond de Grand Prix van Duitsland dit seizoen weer op de Formule 1-kalender. De race in Duitsland werd de afgelopen jaren geplaagd door financiële problemen. Hierdoor werd besloten om vanaf 2007 de Duitse Grand Prix tussen de Hockenheimring en de Nürburgring te rouleren.

De organisatie van de Nürburgring kreeg het dermate financieel zwaar dat zij afzag van de Grand Prix in 2015 en 2017. In navolging van de Nürburgring kreeg ook de Hockemheimring moeite om de hosting fee op te hoesten. De editie van 2018 zou daarom ook de laatste editie zijn, omdat het circuit de fee van 25 miljoen dollar niet bijeen kon krijgen en daarom besloot af te zien van een race in 2019.

In gesprek gebleven

Achter de schermen bleven de Hockenheimring en Liberty Media met elkaar in gesprek om een oplossing te vinden. En dat heeft nu tot een deal geleid. Dat zal betekenen dat de Formule 1-kalender in 2019 21 races zal omvatten. De verwachting is dat een voorlopige versie van de kalender binnenkort wordt gepresenteerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen