Hockenheim in gesprek met Formule 1-organisatie om race

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

De Hockenheimring is in gesprek met Formule 1-ceo Stefano Domenicali om dit jaar nog een race te organiseren als vervanger van de Grand Prix van Rusland. Dat verklapt Christian Danner, oud-Formule 1-coureur en ambassadeur van de Duitse automobile club, de AvD. 

De Formule 1 besloot de Grand Prix van Rusland van de kalender te halen, nadat Rusland eind februari Oekraïne binnenviel. Als gevolg heeft de Formule 1 het contract met de promotor van de race verscheurd en heeft het een toezegging gedaan dat de Formule 1 in de nabije toekomst niet terugkeert naar Rusland. Sindsdien draait de geruchtencarrousel op volle toeren. Zo zouden Maleisië, Jérez, Turkije en Qatar geïnteresseerd zijn om de lege plaats op de kalender in te vullen, maar nu beweert Christian Danner, de ambassadeur van de AvD, dat Hockenheim in gesprek is met de Formule 1.

"We praten inderdaad met Stefano Domenicali", bevestigt Danner aan het Duitse Sport1. Er is echter één terugkomend probleem voor Duitsland en Hockenheim: geld. Ze krijgen niet zomaar de financiën rond om een Grand Prix te organiseren.

Hockenheimring finish 2019
Na een spin wint Verstappen de GP van Duitsland in 2019

Toekomst GP Duitsland

De financiële problemen om een race te organiseren, nekt Duitsland al langer. Sinds 2007 heeft Duitsland de grootste moeite om het geld bij elkaar te schrapen. Daarom stond de Duitse grand prix de laatste jaren al vaker niet op de kalender, zoals bijvoorbeeld vorig jaar. De Formule 1 was in 2019 voor het laatst te gast in Hockenheim. Max Verstappen won die editie. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Vernieuwd F1-weekendformat: wat kunnen we verwachten?

Lees ook: Adrian Newey: Verstappen helpt enorm bij ontwikkeling auto

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden