MotoGP-coureur Viñales ook in 2019 en 2020 bij Yamaha

180124_yamaha_vinales

Maverick Viñales heeft zijn lopende contract bij Movistar Yamaha met twee jaar verlengd. Dat maakte Yamaha bekend bij de teampresentatie voor 2018 in Madrid. De 23-jarige Spaanse motorcoureur stapte een jaar geleden over van Suzuki naar Yamaha en won afgelopen seizoen drie GP’s. In het MotoGP-kampioenschap eindigde hij op de derde plaats.

“De aankondiging dat Maverick na 2018 nog twee jaar bij het team zal blijven, is een fantastische manier om het nieuwe seizoen te beginnen”, vond Lin Jarvis, managing director van Yamaha Racing. “Het toont een duidelijk engagement van beide partijen en bevestigt een wederzijds vertrouwen dat we samen ons doel kunnen bereiken om MotoGP-wereldkampioen te worden. Maverick was een echte aanwinst voor het team zodra hij binnenkwam. Hij is vol motivatie en verliest nooit zijn doelen uit het oog. Het seizoen 2017 was niet gemakkelijk, maar hij heeft al drie overwinningen behaald bij Yamaha en heeft de fabrikant zijn 500ste Grand Prix-overwinning bezorgd in zijn eerste jaar bij ons.”

Ook Viñales was blij dat hij al in zo’n vroeg stadium zijn contract heeft verlengd. “Dat geeft rust. Ik weet dat ik de komende drie seizoenen op de M1 zal blijven rijden, dus nu kunnen we de focus leggen op het racen.”

In Madrid presenteerde Yamaha de nieuwe teamkleuren, die niet heel veel afwijken van die van vorig seizoen; behalve dan dat de M van sponsor Movistar nu wit is in plaats van groen. Of ook Valentino Rossi nog twee jaar bijtekent, is niet duidelijk. De inmiddels 38-jarige Rossi zegt de eerste races van het seizoen te willen afwachten of te kijken of hij zichzelf nog altijd in staat acht om mee te doen voor overwinningen en voor zijn tiende wereldtitel.

Foto: Yamaha MotoGP

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen