MP Motorsport ziet Formule 3-coureur Smolyar vertrekken

11 mrt 2022 door Zus Veldkamp
alonso sprint imola

MP Motorsport mag op zoek naar een nieuwe Formule 3-coureur. De Rus Alexander Smolyar gaat het team verlaten vanwege de strenge regels voor Russische en Wit-Russische coureurs. Dit laat hij weten in een statement op zijn sociale media. 

Smolyar heeft nog geen officiële race voor het Nederlandse MP Motorsport gereden of hij vertrekt alweer. SMP Racing, de hoofdsponsor van de Rus, legt hun programma in Europa stil. De sponsor is het niet eens met de strenge regels die de Russische en Wit-Russische coureurs moeten ondertekenen van de FIA. Smolyar ondersteunt SMP Racing daarin en besluit daarmee de Formule 3 te verlaten. Hij komt ook niet in actie bij een andere raceklasse.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A L E X S M O L Y A R (@alexsmolyar)

Snelle vervanger

Het is voor MP Motorsport noodzaak om met enige snelheid een vervanger te vinden aangezien het nieuwe Formule 3 seizoen volgende week van start gaat. Met de testdagen achter de rug is een vervanger met ervaring wel nodig, want veel tijd om te wennen aan de auto is er niet. Verder heeft MP Motorsport nog niet gereageerd op het vertrek van Alexander Smolyar of wie zijn vervanger wordt. 

Carrière Smolyar

In 2020 kwam Smolyar voor het eerst uit in de Formule 3. Daarvoor heeft hij in verschillende raceklasses gereden waaronder de Eurocup Formule Renault 1.0. Formule 1-coureurs zoals Lando Norris en Pierre Gasly hebben ook een deel van hun carrière in deze categorie doorlopen. In de Formule 3 begon hij bij het team van ART Grand Prix, waarmee hij een aantal overwinningen heeft geboekt maar toch niet wist te overtuigen. Hij bleef met een elfde plek in het seizoen van 2020 en een zesde plek in 2021 achter. Het seizoen 2022 zou het jaar gaan worden dat hij voor MP Motorsport zou gaan racen, maar dat zal nu niet meer gebeuren vanwege zijn vertrek uit de sport. 

 

Lees ook: Olav Mol over donderdagmiddagsessie in Bahrein

Lees ook: Eerste testdag Bahrein in tien foto's

Lees ook: Nieuwe Aston Martin-teambaas Mike Krack over zijn aankomende seizoen bij het team

 

 

 

11 mrt 2022 door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen