FIA bezocht Racing Point vanwege legaliteit auto

X4I5384

De FIA heeft de fabriek van Racing Point bezocht om de RP20 te controleren. Er werd gekeken of de auto van Racing Point niet te veel leek op Mercedes' auto uit 2019. Uiteindelijk keurde de FIA de auto goed.

Racing Points auto zorgde voor controverse tijdens de wintertests in Barcelona. De RP20 zou verdacht veel lijken op de Mercedes van verleden jaar. Sommigen noemden het simpelweg een kloon of de 'Pink Mercedes'.

Technisch directeur van Racing Point, Andrew Green, heeft nu tegenover Motorsport.com verklaard dat de legaliteit in orde is na een bezoek van de FIA. "Toen de auto onthuld werd, hebben we met de FIA gesproken en zijn ze langsgeweest op de fabriek en hebben ze gekeken naar de ontwerpen van de auto."

De FIA heeft toen ook de ontwerpen van de Mercedes van vorig jaar er naast gelegd en volgens Green was alles in orde. Volgens hem zijn het dan ook gelijkenissen in plaats van kopieën die op de auto zitten.

Critici moeten daarom niet zeuren volgens Green. "Ze kunnen zoveel amok maken als ze willen, maar ik denk waarom ze echt zeuren is het feit dat ze een truc hebben gemist. Daar zijn ze boos over."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden