Nico Hülkenberg vervangt Mick Schumacher bij Haas

hulkenberg-saoedi-arabie-22

Nico Hülkenberg vervangt Mick Schumacher bij het team van Haas in 2023. De Duitser heeft veel ervaring binnen de Formule 1 en tekent voor een jaar bij de Amerikaanse renstal.

Het laatste stoeltje is gevuld voor 2023. Nico Hülkenberg tekent voor het seizoen van 2023 bij het team van Haas. De Duitser vond geen team aan het einde van 2019 maar keerde een aantal keer terug als vervanger bij een race. Zo zagen we dit jaar Hülkenberg nog invallen voor Vettel tijdens de Grand Prix van Bahrein en de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het team van Haas meldt dat Hülkenberg snel aan het werk mag, 22 november komt hij in actie in de bolide van Haas bij de Formule 1-test in Abu Dhabi. Pietro Fittipaldi stapt dan in de tweede auto. 

Einde verhaal Schumacher

Met de aanwinst van Hülkenberg neemt Haas ook per direct afscheid van Mick Schumacher na Abu Dhabi. De jonge Duitser heeft niet genoeg indruk gemaakt en heeft hoogstwaarschijnlijk geen stoeltje voor volgend jaar. Op zijn Instagram vertelt Schumacher dat hij teleurgesteld is in de keuze om zijn contract niet te vernieuwen maar dat hij ondanks dat het team wil bedanken. De Duitser meent dat hij een plek verdient in de sport en dat hij zal vechten om een plekje op de grid. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: McLaren met aangepaste livery in Abu Dhabi

Lees ook: Interactieve F1-expositie opent volgend jaar in Madrid

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden