Nieuw motorreglement moet dit jaar vorm krijgen

Grand-Prix-Stiermarken-2021

Nog dit jaar wil de Formule 1 het concept voor het nieuwe motorreglement op papier hebben staan. Dat weet het betrouwbare AMuS te melden. Op 3 juli komen de autobazen van Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari en Renault bij elkaar. Daarnaast zullen de ceo's van Porsche en Audi ook aanschuiven. 

Porsche en Audi

De nieuwe motor moet vanaf het seizoen in 2025 de huidige V6-krachtbron gaan vervangen. Het concept voor de motor van de toekomst moet dit jaar bepaald worden. Een moeilijke opdracht omdat er op veel fundamentele vragen nog geen antwoord klaarligt. Ook om Porsche of Audi over de streep te trekken en de andere fabrikanten tevreden te houden, wordt een lastige beproeving.

Red-Bull-Honda-700x467
(c) Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

CO2-neutrale brandstof

Zo is het nog niet bekend wat de kosten moeten worden van de motor en wat het budgetplafond gaat worden voor de fabrikanten. Ook welke componenten standaard moeten worden en hoe groot de elektrische energie moet zijn, moet nog bepaald worden. Eén ding is al wel zeker dat er met CO2-neutrale brandstof gereden gaat worden. Daarvan zal de basis de huidige V6-motor worden. Al het andere zal te veel geld kosten. Red Bull heeft als budgetplafond 80 miljoen dollar voorgesteld. Daarbij mag de materiële waarde van een component niet meer dan een miljoen bedragen. Momenteel is dat twee miljoen.

Ferrari wil net als Red Bull het budgetplafond zo laag mogelijk houden. De andere fabrikanten vinden een bedrag van 120 miljoen realistischer. "Daar zou ook kostendekkend mee gewerkt kunnen worden”, wordt in die hoek aangegeven.

Lees meer: Technisch directeur Honda tevreden over nieuwe motor

Lees meer: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lees meer: Zhou maakt F1-debuut in VT1 GP Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden