Nieuwe SF21 komt volgens Binotto geen topsnelheid tekort

door Hidde Wissels
Mattia-Binotto-presentatie-ferrari

Ferrari is ervan overtuigd dat de SF21 geen topsnelheid tekortkomt. Zowel de motor als de luchtweerstand zijn flink verbeterd, vertelt teambaas Mattia Binotto aan Autosport

De Italiaanse renstal kende een teleurstellend seizoen in 2020. Ferrari kon zich geen enkel moment meten met Mercedes en Red Bull Racing en werd uiteindelijk slechts zesde in het constructeurskampioenschap. Dat had vooral te maken met de topsnelheid van de Scuderia. Zo was de motor niet krachtig genoeg en werkte de aerodynamica werkte niet efficiënt.

"Ik denk dat vorig jaar het belangrijkste probleem de snelheid op de rechte stukken was", legt Binotto uit.

''We hebben aardig wat snelheid op de rechte stukken teruggewonnen''

"We hebben hard gewerkt, zowel aan de krachtbron als aan de aerodynamica van de auto, om zo de luchtweerstand van de auto te verminderen", begint Binotto. "Op basis van onze simulaties en op basis van wat er uit de windtunnel is gekomen, hebben we op de rechte stukken aardig wat snelheid teruggewonnen. Dus ik verwacht dat de snelheid niet zo'n probleem zal zijn als het vorig jaar was. We hopen competitief te zijn, maar we zullen het pas weten als we in Bahrein zijn, omdat het altijd afhankelijk is van wat de anderen doen."

''Onze auto werkt efficiënter dan vorig jaar''

Binotto verwacht dat Ferrari sterker voor de dag gaat komen dit seizoen. Hij weet echter ook dat ze het gat naar Mercedes en Red Bull Racing niet in een seizoen gaan dichten.

"We zijn van mening dat onze auto efficiënter is in vergelijking met de auto die we vorig jaar hadden. Als ik zeg efficiënter, geldt dit voor zowel de aerodynamica als de motor. Maar je weet pas waar je staat als je op het circuit bent. We moeten realistisch zijn. De kloof met de beste teams van vorig jaar was erg groot. We hebben het gat dan ook niet tijdens de winter kunnen dichten."

Lees ook:

Derde plek WK minimale doel van Ferrari

Verschuur in F1 aan Tafel: ''Ferrari geen derde dit jaar''

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen