Nieuwe Haas-bolide doorstaat crashtest

Haas Amerika 2022

Goed nieuws voor het team van Haas: Het chassis en de neus van de VF-23 zijn door de verplichte crashtest gekomen en dus zijn die onderdelen goedgekeurd en mogen ze volgend jaar gebruikt worden. 

Voordat een Formule 1-auto tegenwoordig het circuit op mag, moet de auto door een paar veiligheidstests heen. Eén van deze tests is de crashtest waarbij de auto op hoge snelheid tegen een muur wordt gelanceerd om te kijken of de neus, brandstoftank en het chassis van de auto sterk genoeg is. Haas heeft als eerste team deze verplichte crashtest doorstaan en dus mogen deze onderdelen bij de test in Bahrein gebruikt worden. 

Dat Haas de crashtest als eerste van de tien teams heeft doorstaan, is niet echt een verrassing. Het Amerikaanse team koos voor een bijzondere aanpak in 2022 en bracht maar één grote update bij de Grand Prix van Hongarije, waar de meeste teams vrijwel elk weekend met nieuwe onderdelen kwamen. Al heel snel legde de formatie onder leiding van Günther Steiner de focus op 2023, waarin ze een stabiele middenmoter willen worden. 

Magnussen Haas Japan

Lees ook: Het dramatische tussenjaar van Mercedes

Lees ook: Kevin Magnussen neemt met vader deel aan 24 uur Daytona

Lees ook: Max Verstappen neemt kampioensbokaal in ontvangst

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden