Kevin Magnussen neemt met vader deel aan 24 uur Daytona

magnussen-helm-bahrein

Kevin Magnussen gaat samen met zijn vader Jan deelnemen aan de 24 uur van Daytona. De Deense Formule 1-coureur van Haas zal in een Porsche 911 proberen de winst te pakken in Amerikaanse langeafstandsrace.

Magnussen jr. is blij met deze kans. "Het is een enorm leuke uitdaging om samen met mijn vader deze prestigieuze race te rijden", aldus een blije Deen. Samen met vader Jan heeft Kevin al eerder geracet in de LMP2 tijdens de 24 uur van Le Mans en zal ook komend weekend in Abu Dhabi samen gaan racen. In Daytona wordt de line-up compleet gemaakt door teameigenaar Mark Kvamme.

Niet nieuw

Voor Kevin Magnussen, verse eigenaar van een pole in de Formule 1, is de 24 uur van Daytona geen nieuwe uitdaging. In 2021 was de Deen samen met onder andere Renger van der Zande hard op weg om een spannende strijd te krijgen voor de winst, maar een klapband gooide roet in het eten. Vorig seizoen eindigde de Haas-coureur als zesde in Daytona, waarna hij het telefoontje kreeg om bij Haas in te stappen na het ontslag van Nikita Mazepin.

Eerdere Formule 1-coureurs

Het is voor het eerst sinds 2018 dat een actieve Formule 1-coureur tijdens de 24 uur van Daytona mee doet. Destijds waren het Fernando Alonso en Lance Stroll die in de Verenigde Staten instapten. Beide coureurs waren niet in staat die editie te winnen. Fernando Alonso ging het jaar erna wel met de zege vandoor.

Lees ook: Max Verstappen neemt kampioensbokaal in ontvangst

Lees ook: Christian Horner verdedigt ontslagen Mattia Binotto

Lees ook: Charles Leclerc: Kost tijd voordat teambaas gesetteld is

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden