Norris na sprintpole: "Alles of niks"

lando norris hongarije 2022

Tijdens een spectaculaire sprintkwalificatie wist Lando Norris de snelste tijd neer te zetten. Hij mag de sprintrace vanaf pole position beginnen. In eerste instantie werd zijn ronde afgepakt, maar hij is opgelucht dat zijn tijd hersteld werd. 

Het was een chaotische sprintkwalificatie waar de regen een grote rol in speelde. Het asfalt was al heel erg glad en de regen hielp hier niet bij. In SQ3 begon het stevig door te regenen en kregen coureurs het lastig om hun auto's op het asfalt te houden. Uiteindelijk wist Lando Norris de snelste tijd neer te zetten en pakte sprintpole. Het was nog even spannend, aangezien zijn tijd kort is afgepakt vanwege track limits. Een tijdje later is zijn tijd hersteld en was hij meer dan een seconde sneller dan Hamilton. De Brit was blij met zijn sprintpole. "Ik ben ontzettend blij, mijn dank gaat uit naar het team. Het was lastig. Je bent altijd gespannen als je een sessie als deze ingaat, wetende dat er regen op komst is", aldus Norris na afloop bij F1.com

Aan het einde van SQ2 en in SQ3 begon het stevig door te regenen en werd het steeds lastiger. De rondetijden liepen op en het was regelmatig glibberen en glijden voor de coureurs. "Ik had de eerste twee ronden afgebroken, dus die laatste ronde was alles of niets. Maar het werd alleen maar natter. De omstandigheden voor die laatste ronden waren dus een stuk slechter dan de tweede ronde. Maar het was leuk. We zijn bovenaan geëindigd, precies wat we wilden. Het is een welkome verrassing en een goede uitgangspositie voor morgen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Sprintrace

Aangezien er al een tijdje niet meer is geracet op dit circuit, is er weinig data bekend voor de teams. Ze hebben één training gehad waar ze niet alle soorten banden hebben kunnen testen. Het is nog even afwachten welke banden er gebruikt zullen gaan worden tijdens de sprintrace. "Geen flauw idee. Maar we hebben vanochtend ons huiswerk gedaan. We hebben wat ronden achtereenvolgend gereden om dingen te proberen, maar het hangt van het weer af. Er is nog kans op regen voor morgen. Als het weer zoals dit wordt, dan maken we nog redelijke kans", aldus Lando Norris. Hij verwacht dat het team van McLaren er goed voor staat, maar het weer een grote rol gaat spelen in het verloop van de sprintrace. 

Lees ook: Lando Norris pakt pole tijdens natte sprintkwalificatie

Lees ook: F1-teams en Pirelli waren niet op de hoogte van 'geverfd' asfalt Shanghai

Lees ook: Lance Stroll op kop tijdens eerste vrije training in China

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden