Norris over Singapore: Eén van de mooiste circuits

door Sven Verveld
Openingsronde Grand Prix Singapore 2019

Lando Norris noemt het circuit van Singapore als één van de mooiste, maar ook één van de lastigste. Hij legt uit hoe lastig een kwalificatie kan zijn. 

Lando Norris zit in een korte broek bij de persconferentie in Singapore. Het wordt warm dit weekend en dus zeer uitdagend voor de coureurs. Tijdens de persconferentie van F1TV valt op dat Norris tape om zijn onderbeen heeft zitten. "Het is niks serieus", vertelt Norris. "Niet ideaal, maar het is oké om mee te rijden."  Het is een lange tijd geleden dat er een race was op Singapore. Tijdens de coronapandemie was het niet mogelijk om een race te organiseren en dus moeten we terug naar 2019. Lando Norris debuteerde dat jaar en heeft dus nog maar in keer gereden op dit circuit. "Ik heb er heel veel zin in. Het is voor mij één van de mooiste circuits op de kalender. Tegelijkertijd één van de moeilijksten om het allemaal bij elkaar te rijden", vertelt Norris.

Tijdens de race in Singapore is het vrijwel altijd warm en kan een klein foutje het einde van je race betekenen. Vooral in de kwalificatie is het een lastig circuit volgens Norris. "Om een ronde te voltooien en alles samen te laten komen is dit zeker een belonend circuit. Het is vergelijkbaar met Monaco in sommige opzichten. Het was een goed weekend in 2019, ik heb het gemist. Het is warm en zweterig maar het is leuk om hier terug te komen", vertelt Norris. Het circuit is niet helemaal te vergelijken met Monaco. Dat zou je minder langzamere bochten hebben en nog meer risico moeten nemen elke ronde. 

Lees ook: Alpine verwacht flinke verbetering door nieuwe vloer

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Singapore

Lees ook: Grand Prix Radio Historie: GP Singapore 2008

door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden