Ocon en Gasly verzachten roerig weekend voor Alpine in België

Pierre Gasly Alpine Abu Dhabi test 2022

Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly rijden een ijzersterke Grand Prix van België na een roerig weekend waarin het team een aantal prominente vertrekken heeft aangekondigd.

Vlak voor de kwalificatie op vrijdag liet het Franse team weten dat ze zullen scheiden met teambaas Otmar Szafnauer na België. Tegelijkertijd nemen ze ook afscheid van sporting director Alan Permane en chief technical officer Pat Fry.

Met Szafnauer nog steeds aanwezig voor het weekend in België, en te midden van de onrust, begonnen Gasly en Ocon aan de race vanaf P12 en P14 respectievelijk. Beiden vechten zich een weg naar voren en haalden een paar indrukwekkende inhaalacties uit.

Ocon slaagde erin Yuki Tsunoda buitenom te passeren bij Les Combes, waardoor hij in de punten kwam en uiteindelijk als P8 eindigde. "Het kan niet beter eindigen. Vanaf waar we begonnen op P14, vlogen we door het veld," verteld hij. "Een beetje zoals vorig jaar, startend achteraan, veel gevechten. Ik heb echt genoten van die race, het was erg leuk daarbuiten. De auto positioneren, kijken welke auto welke zwakte had in welke bocht om een zet te plannen. Alex, Lance, Yuki, Pierre, ik heb goede gevechten gehad met hen."

'Iedereen blijft erover praten'

Voor Gasly was het een enerverende race. "Ik slaagde erin om twee auto's in bocht één te passeren en daarna zat ik vast aan de binnenkant waar Oscar na zijn crash langzaam was. Ik moest terugschakelen en zag toen tien auto's voorbij gaan. Het was pijnlijk."

Met het risico op regen, besloten Alpine en Gasly de gok te nemen en hun eerste stint te verlengen. Helaas bleven hevige regenbuien uit en kwam hij na 23 ronden op de zachte band toch naar binnen. Na een trage pitstop, kwam Gasly achter Albon vast te zitten. "Een paar pijnlijke rondes achter hem, omdat ze gewoon raketten zijn op de rechte stukken." noemt Gasly de Williams.

Hij wist de frustratie om te zetten toen hij zij aan zij met Albon door Stavelot ging en als winnaar uit de bocht kwam. Helaas was het niet genoeg om in de punten te komen en finishte hij als elfde. "Iedereen blijft erover praten, dus ik moet het bekijken. Van binnenuit was ik woedend omdat ik kon zien hoeveel rondetijd ik verloor."

Lees ook: Max Verstappen: Opnieuw echt van genoten

Lees ook: Sergio Pérez: Moeilijke periode overwonnen

Lees ook: Charles Leclerc: Nog veel werk te doen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden