Olav Mol in F1 aan Tafel: Lance Stroll heeft verkeerde mindset

door Tim Koenders
Stroll helm zondag Baku 2023

Olav Mol vindt dat Lance Stroll minder van eigen kracht uit moet gaan en meer moet kijken naar de data van Fernando Alonso. Dat liet de Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Lance Stroll maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1. In zijn eerste races wist hij niet te finishen. Later in zijn debuutseizoen stond hij op het podium in Azerbeidzjan. Met veel tegenvallende resultaten maar ook hele goede resultaten is Stroll misschien wel één van de minst constante coureurs. In de regen laat de Canadees vaak goede dingen zien. Denk aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije in 2020. Tijdens de Grand Prix van Monaco afgelopen weekend kon de Aston Martin-coureur niet overtuigen. Na verschillende momenten met Kevin Magnussen crashte hij uiteindelijk in de regen.

Alonso Stroll

Leermeester

“Lance Stroll heeft gewoon een verkeerde mindset. Ik denk namelijk dat hij nog steeds van zichzelf uitgaat. Af en toe doet hij best goede dingen, zo heeft die weleens geweldige starts.” Dat liet Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Wat Stroll zou moeten doen in mijn optiek is gewoon ieder weekend de data van Alonso pakken en die op de simulator proberen te rijden. Hij moet zijn rijstijl aanpassen en kijken of die daarbij in de buurt kan komen. Want het is natuurlijk niet zo dat hij de data niet heeft om te zien hoe het wel moet. Hij heeft de perfecte leermeester maar dan moet hij ook daar ook genoeg vermogen bovenin voor hebben.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max machtigste man in Monaco

Lees ook: Mercedes had podium voor ogen in Monaco

Lees ook: Grand Prix Monaco eindigt in deceptie voor Williams

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden