Oliver Bearman reservecoureur voor Ferrari in 2024

Ferrari f1 2023

Oliver Bearman maakt sinds 2022 deel uit van de Ferrari Driver Academy. Na een succesvol rookiejaar in de Formule 2 voor het Prema-team, krijgt Bearman in 2024 de kans om als reservecoureur bij Ferrari aan de slag te gaan. Naast Bearman krijgt ook Arthur Leclerc een nieuwe functie binnen het team.

Bearman als reservecoureur 

Bearman begint binnenkort aan zijn tweede seizoen in de Formule 2. Het afgelopen jaar eindigde de jonge coureur op de zesde plaats in het kampioenschap en won hij maar liefst vier races. Naast zijn debuutseizoen in de Formule 2 maakte hij ook zijn debuut in de Formule 1. De Brit kwam in actie voor het team van Haas tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico en Abu Dhabi, en nam deel aan de post-season tests van het team in Abu Dhabi.

In 2024 zal Bearman zich aansluiten bij de groep reservecoureurs van Ferrari. Het team meldt in een verklaring: “Oliver Bearman, momenteel actief in de Formule 2 met het Prema-team, zal ook de rol van Reserve Driver op zich nemen, klaar om in te vallen als één van de F1-coureurs niet kan rijden. Hij deelt deze rol met Antonio Giovinazzi en Robert Shwartzman. Deze laatste twee nemen ook deel aan het WEC (World Endurance Championship).” Aangezien de Formule 2-races samenvallen met de Formule 1, biedt de aanstelling van Bearman Ferrari meer zekerheid.

 

Nieuwe rol voor Arthur Leclerc 

Naast Oliver Bearman zal ook Arthur Leclerc een nieuwe functie binnen het team krijgen. De jongere broer van Charles Leclerc, reed de afgelopen jaren in de Formule 2. In 2024 zal hij de rol van ontwikkelingsrijder op zich nemen. Deze taak omvat voornamelijk werkzaamheden in de simulator, met een focus op het ontwikkelen van autotechnische verbeteringen en updates die gedurende het seizoen gebruikt zullen worden in de Formule 1. De Monegask zal dit jaar ook deelnemen aan het Italiaanse GT-kampioenschap.

Ferrari zal volgende week deelnemen aan een driedaagse Pirelli-testsessie op het circuit van Barcelona. Op 29 en 30 januari zullen Carlos Sainz en Charles Leclerc de SF23, de auto van vorig jaar, testen. Oliver Bearman zal op 31 januari de auto van 2022 testen. Tijdens deze testdagen zal Arthur Leclerc zijn debuut maken in een Formule 1-auto.

 

Lees ook: Lando Norris: “Kampioenschap mogelijk vanaf 2026”

Lees ook: Lando Norris verlengt contract met McLaren

Lees ook: Fernando Alonso over Lance Stroll: ''Zijn toewijding is indrukwekkend''

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden