Oppermachtige Gabriel Bortoleto wint F3 hoofdrace in Australië

door Olav Veenhof
Gabriel Bortoleto podium Bahrein 2023

Gabriel Bortoleto is de winnaar van de hoofdrace van de Formule 3 in Australië. Hij pakt daarmee zijn tweede overwinning van het jaar en de leiding in het kampioenschap. Greogoire Saucy en Gabrielle Mini kunnen geen vuist maken tegen de 18-jarige Braziliaan.

De coureur van Trident leidde elke ronde vanaf poleposition en hield Grégoire Saucy van op afstand. Ondanks twee Safety Car-herstarts bleef Bortoleto gewoon zijn rondjes afwerken.
Saucy stond voor het eerst dit seizoen op het podium en finisht op een halve seconde achter Bortoleo. Gabriele Mini eindigt als derde. Hij wist onder druk van Leonardo Fornaroli zijn positie vast te houden en zorgde zo voor twee coureurs van Trident in de top vijf.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 3 (@fiaf3)

Chaos

Het hele weekend in Australië kent al veel incidenten en crashes. Zo ook in de Formule 3. France Colapinto heeft in de openingsfase een klapband en crasht hard. Ook Mari Boya heeft een zware crash en wordt de lucht in gelanceerd. Na het zoveelste incident van Ido Cohen komt in ronde 15 de safety car op de baan. Het zorgt ervoor dat Bortoleto opnieuw zijn leiding moet verdedigen. Op volwassen wijze weet hij de Zwiterse coureur Gregoire Saucy achter zich te houden en wint hij de Grand Prix van Australië.

Kampioenschap

In de stand om het wereldkampioenschap breidt Bortoleto zijn leiding uit en heeft hij na twee races al een voorsprong van twintig punten op nummer twee Greogoire Saucy. Op de derde plek staat Dino Beganovic die op Albert Park geen punten weet te halen tijdens de hoofdrace

 

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil hoger op het podium eindigen dan P3

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden