Oppermachtige Pepe Marti wint F3 sprintrace in Monaco

door Olav Veenhof
Pepe Marti

Polesitter Josep María Martí wint in de straten van Monaco. De Spaanse rijder van het Spaanse Campos domineert de Formule sprintrace en komt met een voorsprong van acht seconden over de finish. Achter hem maken Leonardo Fornaroli en Grégoire Saucy het podium compleet.

Polesitter Josep María Martí heeft een goede start en weet in de korte run richting Sainte Devote zijn leiding te behouden. In de openingsronde crasht Johny Edgar en Mari Boaya in Sainte Devote. Daarachter is het Leonardo Fornaroli en Grégoire Saucy die vechten om de tweede en derde plek. Taylor Barnard verliest in de eerste ronde een positie aan Grégoire Saucy en moet als vierde aansluiten in de Monaco-ketting.

Inhaalacties

Het is altijd lastig inhalen in Monaco, maar met de kleinere Formule 3 auto's is het mogelijk. De jarige Franco Colapinto haalt in ronde zes Taylor Barnard in Mirabeau in. De grootste uitdaging was om de banden goed te houden. Elke rijder had last van bandendegradatie. Het is de vraag of dit ook in de Formule 2 en Formule 1 een probleem gaat worden.

Kampioenschap

Marti rijdt een volwassen race. Hij behoudt de leiding en trekt gelijk een gat. Zelfs na de herstart lukt het de Spanjaard om een gat op te bouwen en hij finisht uiteindelijk op 8 seconden voorsprong van Leonardo Fornaroli. Kampioenschapsleider Gabriel Bortaleto pakt een zesde plek en behoudt zijn leiding in het kampioenschap.

 

Lees ook: Verstappen herstelt orde in tweede training

Lees ook: Carlos Sainz snelste in Vt1, Verstappen zesde

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden