Verstappen herstelt orde in tweede training

Verstappen vrijdag Monaco

In de eerste training was het nog zoeken voor hem, maar Max Verstappen heeft de tweede training voor de Grand Prix van Monaco als snelste afgesloten. Charles Leclerc kwam net tekort om op zijn thuiscircuit de tweede training naar zich toe te trekken en werd tweede. Carlos Sainz zette de derde tijd neer, maar crashte met een kwartier nog te rijden.

In de openingsfase waren het al direct de bekende namen die vooraan te vinden waren. Ferrari, Red Bull en Hamilton en Alonso wisselden de snelste tijd af. De coureurs reden op de mediums waarop die compound de snelste tijd door Verstappen uiteindelijk gereden werd. De Nederlander was daar drie tienden sneller dan de concurrentie, aangevoerd door teamgenoot Sergio Pérez.

Zachte banden

De overgang naar zachte banden gooide het veld iets door elkaar. Verstappen bleef de snelste, maar Sergio Pérez viel terug. De Mexicaan kwam niet verder dan plek zeven. Daarentegen klommen de Ferrari's omhoog. Zij pakten uiteindelijk de tweede en derde tijd, voor Fernando Alonso. De verrassing van de dag was Lando Norris die de vijfde tijd neergezet heeft. Nyck de Vries reed opnieuw veel rondjes en kwam tot de zeventiende tijd.

Crash Sainz

Carlos Sainz wilde nog even een snellere ronde eruit persen, maar de Spanjaard vergaloppeerde zich. Bij het zwembadgedeelte raakte de Ferrari-coureur de binnenkant, de ophanging brak en de Ferrari kwam in de vangrail terecht. Op een baan waar het vertrouwen hoog moet zijn, is dit een mentaal tikje voor hem.

Lees ook: Race Gemist: Formule Geen

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

Lees ook: Carlos Sainz snelste in VT1, Verstappen zesde

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden