Pascal Wehrlein haalt stevig uit naar Nyck de Vries

door Patrick Wuite
Nyck de Vries Rome eprix

Pascal Wehrlein is niet te spreken over Nyck de Vries, nadat de Nederlander de Duitser in de tweede Formule E-race in Seoul, Zuid-Korea, uitschakelde. Zo hoopt hij dat de Vries niet in de Formule 1 terecht komt.

Wehrlein en de Vries vochten om de dertiende plaats in de wedstrijd en raakten elkaar bij het insturen van de eerste bocht. Wehrlein kon gelijk uitstappen, de Vries kon verder, kreeg een straf en parkeerde nadien zijn Mercedes in de garage. Wehrlein stond op dat moment al de pers te woord en stak zijn woede niet onder stoelen of banken.

"Wat een idioot", moppert de oud-Formule 1-coureur, die in 2016 en 2017 in de Formule 1 reed bij Manor en Sauber. "Ik hoop dat hij niet in de Formule 1 terecht komt. Ik was slachtoffer van een over-ambitieuze actie van hem en hij vergooide ook zijn eigen race hiermee", tekende de Duitser op aan The Race.

Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

De Vries

De woede van Wehrlein doet echter weinig met de Vries. "Ja, wat kan ik zeggen? Iedereen mag denken en zeggen wat ze willen. We maken er nu iets groots van", aldus de coureur uit Sneek.

Lees ook: Ronald Molendijk en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Stoffel Vandoorne wereldkampioen Formule E

Lees ook: Toto Wolff: Heb vrede met kampioenschap Verstappen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen