Pedro Acosta rijdt in 2025 voor fabrieksteam KTM

door Nick Steenhuis
Pedro Acosta

MotoGP-coureur Pedro Acosta gaat volgend jaar rijden voor het fabrieksteam van KTM. De Spanjaard rijdt momenteel bij het GasGas Tech3 team, het satellietteam van KTM, en wordt beloond voor zijn uitstekende start in de MotoGP. 

Nadat Pedro Acosta in 2021 wereldkampioen werd in de Moto3-klasse en vorig jaar oppermachtig wereldkampioen Moto2 werd, maakte de 20-jarige Spanjaard drie maanden geleden zijn debuut in de MotoGP. Acosta rijdt op een motor van het GasGas Tech3 team en maakt in zijn debuutseizoen meteen veel indruk. Tijdens zijn eerste race eindigde hij al meteen in de punten door negende te worden in Qatar en in de twee daaropvolgende races - in Portimão en Austin - wist de coureur uit Mazarrón zelfs op het podium te eindigen. Met zijn podium in Portugal werd Acosta met zijn 19 jaar en 304 dagen oud zelfs de derde jongste coureur die een podium wist te scoren in de koningsklasse van de motorsport. 

Beloning voor goede prestaties

Ook daarna bleef de 20-jarige coureur goed presteren, wat hem momenteel een knappe zesde plaats in het kampioenschap oplevert. KTM beloont Acosta meteen voor zijn goede prestaties in zijn debuutseizoen, want in Mugello, waar de MotoGP dit weekend rijdt, is bekendgemaakt dat hij in 2025 al promotie maakt van het satellietteam van KTM naar het fabrieksteam. De rijder uit Mazarrón heeft een nieuw, meerjarig contract getekend bij de Oostenrijkse fabrikant.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MotoGP™ (@motogp)

Acosta komt volgend jaar naast de Zuid-Afrikaan Brad Binder te rijden, die vorig jaar zijn contract tot en met eind 2025 verlengde bij het fabrieksteam van KTM. Daarmee zal de Spanjaard Jack Miller gaan vervangen, die na twee seizoenen zal gaan vertrekken bij de Oostenrijkse formatie. De Australiër lijkt de omgekeerde weg van Acosta te gaan bewandelen, want hij wordt in verband gebracht met een overstap naar het GasGas Tech3 team. 

Acosta: "In oranje rijden voelt als thuiskomen"

Pedro Acosta is vanzelfsprekend erg blij met zijn overstap en bedankt KTM voor de kansen die hij krijgt. "Het was een droom in 2020 toen ik mijn eerste contract bij KTM tekende om naar de Moto3 te gaan", vertelt de 20-jarige coureur in het statement van KTM. "Het was niet de gemakkelijkste tijd voor mij en ze hebben mijn carrière gered, en het was zo geweldig om die stap naar het fabrieksteam te maken en samen helemaal hierheen te komen. Ik herinner me in 2019 het selectie-evenement voor rookies, het voelde als een laatste kans voor mij, en KTM en Red Bull gaven mij een kans. Het is een van de beste herinneringen die ik heb. Het was belangrijk voor mij om te blijven pushen met KTM en om het hele project en het verhaal tot nu toe te zien en hoe we zijn gegroeid in de racerij. Het is dus leuk om door te gaan voor de toekomst: in oranje rijden voelt als thuiskomen. De manier waarop ze de afgelopen jaren hebben gepusht en verbeterd, is wat mij ook drijft om de komende jaren te blijven."

 

Lees ook: F1-coureurs eisen verandering na saaiste race ooit

Lees ook: Hoe Alonso dacht dat hij tiende was gefinisht in Monaco

Lees ook: F1 wil grotere verschillen tussen livery's in 2025

door Nick Steenhuis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden