F1-coureurs eisen verandering na 'saaiste race ooit'

door Shakyra van den Heuvel
21022-scuderia-ferrari-monaco-gp-free-practice-2

Na afloop van de Grand Prix in Monaco waren de reacties niet positief door het gebrek aan spektakel in de nauwe straten. Sommige coureurs noemden het zelfs de 'saaiste race ooit'. Er zal dus iets moeten veranderen aan de race waardoor dit zich niet zal herhalen in de toekomst. 

De Grand Prix van Monaco wordt gezien als één van de meest iconische races op de Formule 1-kalender. Sinds een aantal jaren wordt deze race wel gezien als de minst spectaculaire van het jaar, dit door het gebrek aan inhaalmogelijkheden. De F1-bolides zijn over de jaren heen steeds groter geworden waardoor het steeds lastiger wordt om elkaar in te halen. Het is praktisch gezien onmogelijk. De race van afgelopen zondag roept daarom ook vragen op omdat na een vroege rode vlag niks meer is gebeurd. Veel coureurs hadden ook de keuze gemaakt om de race op hun gekozen banden uit te rijden waardoor alle strategieën van de verschillende teams weggegooid konden worden. Hierdoor wordt er een algemene oproep vanuit de coureurs gedaan om de race spannender te maken in de toekomst.

Onder andere Daniel Ricciardo laat weten dat zijn strategie volledig in het water viel door de vroege rode vlag. “De race roept zeker wat vragen op. We moeten de regels misschien aanpassen, met name de pitstop-regels. Als de rode vlag tien ronden voor het einde pas komt, heeft een verplichte pitstop weinig meerwaarde. Maar als die rode vlag in ronde één al komt, denk ik dat er wel een verplichting moet komen. Die rode vlag was wel de juiste keuze, maar een race die bij voorbaat al saai was werd juist nog saaier gemaakt", zegt hij bij Racingnews365. Ook andere coureurs zoals Fernando Alonso en Guanyu Zhou geven aan dat de race spannender gemaakt zou kunnen worden door verplichte pitstops in te voeren. “Pitstop zijn echter het enige interessante onderdeel in Monaco, dus als je de spanning van die bandenwissels weghaalt, blijft er niks over”, aldus de Spanjaard.

02-monaco-thursday2-820058

Foto: F1.com

Organisatie Grand Prix Monaco aan zet

Als het aan de Nederlander ligt, dat is de organisatie van de Grand Prix van Monaco aan zet om een eerste stap in de goede richting te zetten. Hij is daarom ook bereid zijn mening te geven waardoor de race in de toekomst verbeterd zal gaan worden. Verstappen denkt echter niet dat het veranderen van de regels voldoende zal zijn. “We moeten eerst naar andere zaken kijken voordat we bepaalde regels kunnen veranderen. Het zomaar verplichten van het gebruik van zachte banden is bijvoorbeeld geen prioriteit. Dit is ook niet de eerste keer dat de Grand Prix van Monaco zo verliep, maar vandaag de dag is er gewoon een grotere groep mensen met een mening. Er zal in ieder geval geen simpele oplossing voor zijn."

Lees ook: Aston Martin in Monaco net buiten de punten

Lees ook: Olav Mol na overwinning Leclerc: "Mooi voor Formule 1"

Lees ook: Newgarden wint enerverende 108e editie Indy 500, Rinus VeeKay negende

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden