Pérez: “Prestaties Monaco zorgen voor boost bij team"

Perez-monaco-2021-1

Sergio Pérez kende een goede Grand Prix van Monaco waarin hij als vierde over de meet kwam. Mede dankzij dat resultaat gaat Red Bull Racing nu bij zowel de coureurs als de constructeurs aan de leiding in het kampioenschap.

De Mexicaan kende opnieuw een teleurstellende kwalificatie waar hij niet verder wist te komen dan de negende tijd. Door een goede race pace en strategie wist hij knap vierde te worden. Dankzij de zevende plek van Lewis Hamilton en de uitvalbeurt van Valtteri Bottas gaat Red Bull Racing in beide kampioenschappen nu aan kop.

Kwalificatie moet beter

“Over het algemeen was het een goede dag voor het team. Ik ben erg blij voor Max en voor het team”, vertelt Pérez aan Ziggo Sport. "We gaan nu aan de leiding in het constructeurskampioenschap en Max staat bovenaan bij het kampioenschap voor coureurs. Dit zorgt voor een enorme boost bij het team. Ik moet me echt gaan verbeteren op de zaterdag tijdens de kwalificatie. De race pace is een aantal races nu goed. Wanneer ik mij op zaterdag weet te verbeteren dan wordt het wat makkelijker.”

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Grand Prix Monaco
Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

Pérez legt uit dat hij de auto minder snel leert kennen dan Verstappen. “Ik denk dat ik de auto niet zo snel leer kennen als Max dat doet. Daarin moeten we verbeteren.”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Geen idee wat er gebeurde tijdens pitstop”

Lees ook: Carlos Sainz: “Ik ga feest vieren met het team

Lees ook: Lando Norris: “Was altijd droom om hier podium te pakken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden