Pérez: "Veilig gespeeld, maar geen voordeel"

SI202109260514_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez reed een stabiele race in de Grand Prix van Rusland en leek op podiumkoers te liggen. Helaas zorgde de regen aan het einde van de rit voor de nodige hectiek en viel de Mexicaan terug naar een negende plek. 

"Ik denk dat we een ronde te laat de pitstraat in gingen", vertelt hij na afloop van de race tegen Ziggo Sport. Hij zegt dat ze de uiteindelijk regen die voor de chaos zorgde niet hadden voorspeld. "Op dat moment was het alleen aan het regenen in de middelste sector. De rest van de baan was droog, dus je kon gewoon de temperatuur in je banden beheersen."

Trage pitstop

Maar het zat de Mexicaan tijdens de race niet mee. Hij kreeg ook te maken met een te langzame pitstop waarbij hij minstens acht seconden stil stond. Het ging mis bij de linker achterband van de Red Bull. Hij vindt dat het team veilige en goede keuzes heeft gemaakt, maar dat het uiteindelijk niet in hun voordeel heeft gewerkt, ondanks het feit dat hij op de derde positie reed. De regen zorgde er dus echt voor dat de Red Bull-coureur op de negende plek eindigde. "We hadden een goede race, maar we hebben jammer genoeg niet de goede resultaten behaald", aldus Pérez.

Lees ook: Verstappen vecht terug naar P2: “Niet verwacht”

Lees ook: Gasly: “Hebben fouten gemaakt die te voorkomen waren”

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden